U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. Nathalie Roche

Dr. Nathalie Roche

Functie:

Kliniekhoofd

Dienst/afdeling:

Plastische heelkunde

Geconventioneerd?

Nee

Specialisatie:

  • Pediatrische plastische chirurgie
  • Hoofd- en halsreconstructies
  • Borstchirurgie
  • Esthetische chirurgie

Afspraak:

Tel. 09 332 32 78

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA13-16 uur
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Opleiding

Prof. dr. Nathalie Roche studeerde in 1992 af als dokter in de genees-, heel- en verloskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna werkte ze twee jaar als assistent (plastische) chirurgie in Nieuwegein, Gouda en Amsterdam.

In 1994 startte ze haar opleiding plastische heelkunde onder leiding van prof. dr. Stan Monstrey in het UZ Gent. In 2000 behaalde ze het diploma van plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg.

Prof. Roche werd benoemd tot fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum. Ze legde ook het Europees examen plastische chirurgie af en werd fellow van de European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery.

Loopbaan

Van 2001 tot begin 2004 werkte prof. Roche als voltijds staflid op de afdeling Plastische, reconstructieve en handchirurgie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar bekwaamde ze zich verder in de plastische chirurgie bij kinderen, hoofd- en halsreconstructies en craniofaciale chirurgie.

Sinds 2004 werkt ze voltijds als kliniekhoofd op de dienst Plastische heelkunde in het UZ Gent. Ze maakte als chirurg deel uit van het team dat in 2011 de eerste succesvolle aangezichtstransplantatie uitvoerde in de Benelux en schreef in 2015 haar proefschrift ‘Face Off: Multidisciplinary Approach to Facial Transplantation’.

Prof. Roche is auteur en medeauteur van meer dan 70 publicaties in diverse nationale en internationale beroepstijdschriften. Ze geeft regelmatig voordrachten in België en Nederland en op internationale congressen. Ze is ook actief als vrijwilliger in missies naar ontwikkelingslanden, onder andere naar Indonesië. Daar voert ze voornamelijk reconstructies uit van aangeboren aangezichtsafwijkingen en brandwondenletsels.

Interesses

De aandachtsgebieden van prof. Roche zijn plastische chirurgie bij kinderen, aangezichtschirurgie (esthetisch en reconstructief) en borstchirurgie (esthetisch en reconstructief).

Publicaties

Raadpleeg de publicaties van prof. dr. Nathalie Roche.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-1-2021 11:34.