U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Dr. Elke Van Daele

Dr. Elke Van Daele

Functie:

Adjunct-kliniekhoofd

Dienst/afdeling:

Gastro-intestinale heelkunde

Geconventioneerd?

Ja

Specialisatie:

  • ​Slokdarm- en maagheelkunde
  • Refluxheelkunde
  • Oncologische heelkunde
  • Minimaal invasieve heelkunde

Afspraak:

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA8-12 uur14-17 uur
DI
WO8-12 uur
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Opleiding

Dr. Elke Van Daele studeerde aan de Vrije Universiteit Brussel en werd opgeleid tot chirurg in het Universitair Ziekenhuis Brussel. Ze volgde een aanvullende opleiding tot digestief chirurg in het Universitair Ziekenhuis Gent.

Interesses

Dr. Elke Van Daele houdt zich in hoofdzaak bezig met de zorg voor patiënten met slokdarm- en maagproblemen. Ze behandelt zowel goedaardige aandoeningen zoals refluxziekte, als kwaadaardige zoals slokdarm- en maagkankers.

Ook minimaal invasieve heelkunde (kijkoperaties) en oncologische heelkunde (kankeroperaties) behoren tot de expertise van dr. E. Van Daele. 

Wetenschap

Dr. Elke Van Daele werkt aan een doctoraat bij de vakgroep Herstel en Structuur van de Mens aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Ze is betrokken bij meerdere projecten over kanker van de slokdarm en de maag.

Lidmaatschappen

  • Vicevoorzitter van de Belgian Section for Upper Gastro Intestinal Surgery (BSUGIS), een sectie van het Koninklijk Belgisch Genootschap voor de Heelkunde
  • Bestuurslid van de Belgian Group of endoscopic surgery (BGES), affiliatiesectie van het Koninklijk Belgisch Genootschap voor de Heelkunde
  • Lid van de Europese Minimally Invasive Oesophagectomy denktank (MIO)
  • Lid van de Royal Belgian Society of Surgery (RBSS), European association of endoscopic surgery (EAES) en Belgian Section of Obesity and Metabolic Surgery (BESOMS)

Publicaties

Dr. Elke Van Daele geeft actief voordrachten over hoogdigestieve heelkunde op nationale en internationale congressen. Ze is ook auteur en co-auteur van meerdere peer reviewed publicaties.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3-1-2020 10:10.