​Prijs Magda Dierendonck

Magda Dierendonck drukte haar stempel op de evolutie van de verpleegkunde in het UZ Gent. Zij tekende een verpleegkundig beleid uit waarbij de kwaliteit van patiëntenzorg werd geoptimaliseerd door de uitbouw van innoverende verpleegkundige projecten. Tegelijk slaagde zij erin om de arbeidsomgeving en -voorwaarden voor verpleegkundigen te verbeteren, wat de kwaliteit van zorg positief beïnvloedde.

Prijs Magda DierendonckOm deze belangrijke realisaties verder te zetten en buiten de grenzen van het UZ Gent te dragen, werd aan het eind van haar loopbaan de Prijs Magda Dierendonck in het leven geroepen. Deze prijs heeft als doel de verwetenschappelijking van de verpleegkunde in Vlaanderen te stimuleren en bekroont patiëntgeoriënteerd onderzoek waarvan de resultaten een bijdrage betekenen voor de verbetering van het verpleegkundig handelen.

De jury die de inzendingen beoordeelt, is evenwichtig samengesteld uit vertegenwoordigers van universitaire ziekenhuizen, hogescholen, en universiteiten.

Prijs Magda Dierendonck 2019

De winnaars van de prijs Magda Dierendonk editie 2019 zijn bekend.

De directie Verpleging van het UZ Gent organiseerde voor de veertiende keer deze prijs. Er werden geen twee, maar drie prijzen uitgereikt:

  • 10.000 euro voor het winnende onderzoek
  • 7.500 euro voor het onderzoek dat als tweede eindigt
  • 5.000 euro voor het onderzoek op de derde plaats

Laureaten vorige edities

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-4-2020 09:24.