​Prijs Magda Dierendonck

Magda Dierendonck drukte haar stempel op de evolutie van de verpleegkunde in het UZ Gent. Zij tekende een verpleegkundig beleid uit waarbij de kwaliteit van patiëntenzorg werd geoptimaliseerd door de uitbouw van innoverende verpleegkundige projecten. Tegelijk slaagde zij erin om de arbeidsomgeving en -voorwaarden voor verpleegkundigen te verbeteren, wat de kwaliteit van zorg positief beïnvloedde.

Prijs Magda DierendonckOm deze belangrijke realisaties verder te zetten en buiten de grenzen van het UZ Gent te dragen, werd aan het eind van haar loopbaan de Prijs Magda Dierendonck in het leven geroepen. Deze prijs heeft als doel de verwetenschappelijking van de verpleegkunde in Vlaanderen te stimuleren en bekroont patiëntgeoriënteerd onderzoek waarvan de resultaten een bijdrage betekenen voor de verbetering van het verpleegkundig handelen.

De jury die de inzendingen beoordeelt, is evenwichtig samengesteld uit vertegenwoordigers met beroepservaring en academische ervaring. De juryleden vertegenwoordigen de ziekenhuizen UZ Gent, UZ Leuven, UZ Antwerpen, UZ Brussel en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (master verpleegkunde en vroedkunde) van de Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Antwerpen. Ook de hogescholen verpleegkunde van de associatie UGent zijn lid van de jury, namelijk Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen.

Prijs Magda Dierendonck 2019

De directie Verpleegkunde van het UZ Gent organiseert voor de veertiende keer de prijs Magda Dierendonck. Hou deze pagina in de gaten, binnenkort lanceren we de oproep voor de nieuwe editie.

Laureaten vorige edities

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 17-5-2019 16:03.