Prijs Magda Dierendonck 2018

Op 25 april 2019 werd voor de dertiende keer de Prijs Magda Dierendonck uitgereikt.

Er werden 15 onderzoeksprojecten ingestuurd vanuit heel Vlaanderen. 10 rapporten omschreven een kwantitatieve studie en 5 rapporten een kwalitatieve studie.

Net zoals vorige jaren, worden ook deze keer 2 prijzen uitgereikt, één voor elk type onderzoek. Dit jaar krijgen de winnaars 7500 euro waarvan 2500 euro voor de laureaat en 5000 euro voor het volledige onderzoeksteam.

Onafhankelijke jury

Voor het beoordelen van deze rapporten werd een onafhankelijke jury samengesteld uit 12 leden met vertegenwoordigers van de ziekenhuizen van UZ Gent en UZ Leuven, en vertegenwoordigers van de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent en de Katholieke Universiteit Leuven. Ook de hogeschool Gent, Artevelde hogeschool en de hogeschool West zijn lid van de jury, net als een vertegenwoordiger van het revalidatieziekenhuis Inkendaal.

Bovendien ging bijzondere aandacht uit naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

Laureaten

Winnaar voor kwantitatief onderzoek

Simon Malfait en en co-auteurs prof. dr. Ann Van Hecke, prof. dr. Kristof Eeckloo en prof. dr. Wim Van Biesen wonnen de geldprijs voor hun kwantitatief onderzoek 'De overdracht aan bed: een longitudinale, multicentrische studie van de effecten op verpleegkundigen, patiënten en klinische indicatoren'.

 Prijs Magda Dierendonck.jpg

Winnaar voor kwalitatief onderzoek

Veerle Duprez en co-auteurs prof. dr. Ann Van Hecke en prof. dr. Sofie Verhaeghe wonnen de geldprijs voor hun kwalitatief onderzoek 'Verpleegkundige ondersteuning aan chronisch zieken: een explorerend onderzoek naar de perceptie van succes bij zelfmanagementondersteuning'.

Prijs Magda Dierendonck (1).jpg

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 14-5-2019 09:27.