Prijs Magda Dierendonck 2016

​Op 2 mei 2017 werd voor de elfde keer de Prijs Magda Dierendonck uitgereikt.

Er werden 13 onderzoeksprojecten ingestuurd vanuit heel Vlaanderen. 7 rapporten omschreven een kwantitatieve studie en 6 rapporten een kwalitatieve studie.

Net zoals vorig jaar worden ook deze keer 2 prijzen uitgereikt, één voor elk type onderzoek.

Voor het beoordelen van deze rapporten werd een onafhankelijke jury samengesteld uit 14 leden met vertegenwoordigers van de ziekenhuizen van UZ Gent, UZ Brussel en UZ Leuven, en vertegenwoordigers van de faculteiten Geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de universiteit van Gent, Katholieke Universiteit Leuven en Universiteit Antwerpen. Ook de hogeschool Gent, Artevelde hogeschool en de hogeschool West zijn lid van de jury.

Bovendien ging bijzondere aandacht uit naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

Laureaten

Winnaar voor kwantitatief onderzoek

Aurélie Van Lancker en co-auteurs Dimitri Beeckman, Sofie Verhaeghe, Nele Van Den Noortgate en Ann Van Hecke wonnen de geldprijs van 2.500 euro voor hun kwantitatief onderzoek 'Frequency and intensity of symptoms in hospitalised older palliative cancer patients.'

Winnaars voor kwantitatief onderzoek

Winnaar voor kwalitatief onderzoek

Liesbeth Van Humbeeck en co-auteurs Nelle Van Den Noortgate en Let Dillen sleepten de geldprijs van 2.500 euro in de wacht voor hun kwalitatief onderzoek 'De beleving van ouderen en hun volwassen kind met kanker.'

Winnaars voor kwalitatief onderzoek

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-4-2018 16:29.