​Prijs Magda Dierendonck 2014

Op 1 juni 2015 werd voor de negende keer de Prijs Magda Dierendonck uitgereikt.

Er werden dit jaar 10 onderzoeksprojecten ingestuurd vanuit heel Vlaanderen. 7 rapporten omschreven een kwantitatieve studie en 3 rapporten gaven een weerslag van een kwalitatief onderzoek. Gezien deze beide type onderzoeken essentieel verschillend zijn van elkaar, werd dit jaar voor elk type onderzoek een laureaat gekozen.

Voor het beoordelen van deze rapporten werd een onafhankelijke jury samengesteld uit 17 leden met vertegenwoordigers van de ziekenhuizen van UZ Gent, UZ Leuven, UZ Antwerpen, UZ Brussel, en de faculteiten Geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de universiteit van Gent, Katholieke Universiteit Leuven, Vlaamse universiteit Brussel, Universiteit Antwerpen. Ook de hogescholen verpleegkunde van de associatie Ugent zijn lid van de jury.

Bovendien ging bijzondere aandacht uit naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

Laureaten

Winnaar voor kwantitatief onderzoek:

Liesbet Demarré en co-auteurs Dimitri Beeckman en Lieven Annemans sleepten de geldprijs van 1500 euro in de wacht voor hun kwantitatief onderzoek 'De kost van preventie en behandeling van decubitus in ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen.'

Winnares voor kwantitatief onderzoek 

Winnaar voor kwalitatief onderzoek:

Ann Van Hecke en co-auteurs Elsie Decoene en Mathieu Verbrugghe sleepten de geldprijs van 1500 euro in de wacht voor hun kwalitatief onderzoek 'Het proces van therapieontrouw bij patiënten met borstkanker in behandeling met antihormonale therapie.'

Winnares kwalitatief onderzoek 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-4-2018 16:29.