Prijs Magda Dierendonck 2012

Op 11 maart 2013 werd in het UZ Gent voor de zevende keer de Prijs Magda Dierendonck uitgereikt. De jury beoordeelde negen ingezonden rapporten. Wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor de verpleegkundige praktijk, originaliteit van het onderzoek, begrijpelijkheid voor niet-wetenschappelijk opgeleiden en taal waren de vijf beoordelingscriteria.

De onafhankelijke jury bestond uit zestien leden, van de Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent, de Hogeschool West-Vlaanderen, UZ Gent, UZ Leuven, UZ Antwerpen, UZ Brussel en de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven, Vlaamse Universiteit Brussel, Universiteit Antwerpen. Bij de samenstelling van de jury ging bijzondere aandacht uit naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

Laureaat

Katleen Baldewijns en co-auteurs Ann Van Hecke en Rik Verhaeghe slepen de prijs - een geldprijs van 2500 euro - in de wacht met hun onderzoek 'Kenniseffecten van een e-learningmodule m.b.t. medisch rekenen bij studenten verpleegkunde: een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek'

Eervolle vermelding

Twee andere werken kregen van de jury een eervolle vermelding:

  • Sofie Verhaeghe: eervolle vermelding met haar onderzoeksrapport 'Agressiemanagement in de psychiatrie'
  • Melissa Riviere: eervolle vermelding met haar onderzoekswerk 'De ervaringen en noden van de partner van een patiënt met borstkanker: aanbevelingen voor het verpleegkundig spreekuur'.

Laureaten Prijs Magda Dierendonck 2012 

V.l.n.r.: Katleen Baldewijns (laureaat), Magda Dierendonck, Sofie Verhaeghe (eervolle vermelding), Melissa Riviere (eervolle vermelding)​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-4-2018 16:28.