Prijs Magda Dierendonck 2011

Op 6 maart 2012 werd in het UZ Gent voor de zesde keer de Prijs Magda Dierendonck uitgereikt. De jury beoordeelde vierentwintig ingezonden rapporten. Wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor de verpleegkundige praktijk, originaliteit van het onderzoek, begrijpelijkheid voor niet-wetenschappelijk opgeleiden en taal waren de vijf criteria waarop de rapporten werden beoordeeld.

De onafhankelijke jury bestond uit zestien leden, van de Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent, de Hogeschool West-Vlaanderen, UZ Gent, UZ Leuven, UZ Antwerpen, UZ Brussel en de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven, Vlaamse Universiteit Brussel, Universiteit Antwerpen. Bij de samenstelling van de jury ging bijzondere aandacht naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

Laureaat

Dries Myny, stafmedewerker van de Drectie Verpleging van het UZ Gent, en co-auteurs Dirk De Bacquer, Ann Van Hecke, Sofie Verhaeghe, Dimitri Beeckman en Dirk Van Goubergen sleepten de prijs - een geldprijs van 2500 euro - in de wacht met hun onderzoek 'Validatie en optimalisatie van standaardtijden en beïnvloedende factoren van de verpleegkundige werklast'.

Eervolle vermelding

Vier andere werken kregen van de jury een eervolle vermelding:

  • Liesbet Demarré: eervolle vermelding voor haar onderzoeksrapport 'Preventie van decubitus: een gerandomiseerde gecontroleerde studie naar het verschil in effectiviteit tussen twee alternerende systemen'.
  • Heidi Hoefman en Davina Lacoere: eervolle vermelding met hun onderzoekswerk 'De confrontatie met orgaandonatie: beleving en betekenisverlening van familieleden'.
  • Elsie Decoene: eervolle vermelding met haar onderzoeksrapport 'De implementatie en organisatie van een verpleegkundig spreekuur voor patiënten met borstkanker en hun naasten'.
  • Christelle Lizy: eervolle vermelding met haar onderzoekswerk 'Invloed van lichaamspositieveranderingen op de cuffdruk van endotracheale tubes – Een interventioneel onderzoek bij volwassenen, gesedeerde en geventileerde patiënten'.

Laureaten Prijs Magda Dierendonck 2011 

Vlnr: Christelle Lizy, Liesbeth Demarré, Michiel Daem, Magda Dierendonck, Dries Myny

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-4-2018 16:28.