​Getuigenissen​

Jannelien (OK)

Verpleegkundige JannelienToen ik verhuisde naar Gent zocht ik meteen werk in het UZ Gent. Tijdens een infodag kreeg ik informatie van twee enthousiaste OK-verpleegkundigen. Na een selectiegesprek en een snuffeldag op het OK was ik "verkocht". De mentaliteit is tof, vernieuwend en iedereen is enthousiast. Ik voelde me welkom. Mijn mentor legde met veel overtuiging alles uitgebreid uit. Ik kreeg een blauwe muts aan, zodat iedereen wist dat ik pas gestart was. Na bijna twee maand ben ik nog steeds in opleiding. Elke dag gaat er nog een nieuwe wereld open, word ik geprikkeld om bij te leren en uitdagingen aan te gaan.

Lindsay (Gynaecologie)

Verpleegkundige LindsayBijna 7 jaar lang werkte ik als verzorgende in een RVT voor dementerenden. Intussen studeerde ik verder voor verpleegkundige. De stage op een heelkundige afdeling in het UZ Gent viel zo goed mee, dat ik niet aarzelde om in dit ziekenhuis te solliciteren. Vooral de veelheid aan pathologieën en de universitaire aanpak sprak me aan. De selectieprocedure viel beter mee dan ik dacht en ik was blij dat ik onmiddellijk het resultaat te horen kreeg.

Op 3 juli 2007 startte ik als OK-verpleegkundige. De ontvangst was fantastisch. Ik kreeg veel begrip voor mijn "beginneling" zijn. Door mijn zwangerschap ben ik tijdelijk naar een andere dienst verhuisd: gynaecologie. Ook daar werd ik goed opgevangen. Het werk viel me zo goed mee dat ik na mijn zwangerschap verder ben blijven werken op deze afdeling. Alle collega's zorgen samen voor een prachtige opleiding. Het is aangenaam werken in dit prima team!

Veerle (Acute Geriatrie)

Tijdens de aanwervingsprocedure had ik mijn voorkeur voor de afdeling geriatrie vermeld. Ik heb immers een diploma van geriatrische verpleegkundige en vorige werkervaring op geriatrie. Ik had me voldoende voorbereid op de selectieprocedure en die viel dan ook goed mee.

Verpleegkundige VeerleIk herinner me nog goed mijn eerste werkdag: de verwelkoming, de rondleiding op de campus. Vooral dat de hoofdverpleegkundige me persoonlijk afhaalde en opving vond ik positief. Op de afdeling stond de verwelkoming zelfs op het bord. Het inscholingsprogramma en de steun van een mentor zorgden ervoor dat ik tijd kreeg om me in te werken. Toch ben ik na een paar jaar in een ziekenhuis dichter bij huis gaan werken. Al gauw bleek dat ik een verkeerde beslissing had genomen. Ik miste vooral de manier van werken: de patiëntentoewijzing, de professionaliteit en de gedrevenheid van de UZ Gent-medewerkers, het werken met een elektronisch patiëntendossier, met zijn efficiënte rapportage en overdracht, de mogelijkheid om protocollen te raadplegen, het vaste uurrooster met aaneensluitende uren. Ik heb dan ook opnieuw gesolliciteerd in het UZ Gent, met succes. Ik voel me hier echt thuis.

Sofie (PACU)

Verpleegkundige SofieIk heb een gevarieerde job op een zeer boeiende afdeling. Iedere verpleegkundige is er verantwoordelijk voor 4 of 5 patiënten. De pathologie kan zeer verschillend zijn en je krijgt te maken met veel verschillende ingrepen. Ook de controles en de zorgen die we uitvoeren zijn heel ruim.

Het team verpleegkundigen is zeer gemengd, jong en oud, en er heerst een goede sfeer. We kunnen altijd rekenen op de steun van collega's. Het is interessant dat we regelmatig vormingen krijgen, o.a. over nieuwe technieken. In de beginperiode mocht ik drie maanden samenwerken met een ervaren collega, zodat ik geleidelijk de afdeling leerde kennen.

Ik heb een vast uurrooster en op deze afdeling is er weinig weekendwerk. Dat vind ik ook positief.

Anouska (Intensieve zorg)

Ik ben goed opgevangen op mijn eerste werkdag. Tijdens een rondleiding leerde ik het ziekenhuis en de afdeling kennen. Het team waar ik in terecht kwam heeft me vriendelijk ontvangen. De verpleegkundigen nemen de tijd om me uitleg te geven en laten me ook veel zelf doen. Zo heb ik al heel wat bijgeleerd over de toestellen die we op de afdeling gebruiken.

Dankzij de goede inscholing en de steun van een mentor is mijn start in het UZ Gent vlot verlopen. Ik heb dus positieve ervaringen als nieuwe medewerker.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-7-2016 09:48.