Steun een fonds

Fonds Bashir Abdi

Het Fonds Bashir Abdi is opgericht voor de fondsenwerving en financiering van initiatieven die zorgverleners fysiek en mentaal ondersteunen.

 • Raadpleeg de webpagina van Fonds Bashir Abdi
 • Opgericht op basis van oprichtingsakte d.d. 08.04.2020
 • Giften zijn welkom op rekeningnummer BE43 0018 8459 3701, met als mededeling 'fiscaal attest  WR/FUN/001'
 • U kunt uw gift ook veilig online doen
  Let wel: de toepassing om online te schenken werkt alleen via een recente browser zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox of Safari.

Fonds COVID-19

Het Fonds COVID-19 is in de eerste plaats opgericht om het welzijn van onze medewerkers te ondersteunen, ook na de coronacrisis. Na een intensieve en belastende periode bestaat het risico dat zorgverleners voor langere tijd uitvallen met aanhoudende mentale gezondheidsproblemen zoals een depressie, angststoornis of burn-out. Een goede psychologische ondersteuning van zorgverleners en aandacht voor hun welzijn is meer dan ooit nodig.

Dankzij financiële giften kunnen we ook onze academische missie in het kader van COVID-19 vervullen: we verrichten fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar het virus, organiseren vaccinstudies, investeren in artificiële intelligentie voor onder meer medische beeldvorming en ontwikkelen wiskundige predictiemodellen om de capaciteitsbelasting in het ziekenhuis te voorspellen.

 • Giften zijn welkom op rekeningnummer BE43 0018 8459 3701, met als mededeling ‘fiscaal attest FS/FUN/001'
 • U kunt uw gift ook veilig online doen.
  Let wel: de toepassing om online te schenken werkt alleen via een recente browser zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox of Safari.

Fonds Kadee

In het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth verblijven vaak ernstig zieke kinderen die langdurig zorg nodig hebben. Kadee probeert hun leed te verlichten door het ziekenhuisverblijf van deze patiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken. Kadee ondersteunt het kinderziekenhuis op logistiek vlak (met speelgoed, apparatuur …) en organiseert activiteiten om de kinderen op te vrolijken.

Kadee is er voor alle patiëntjes van het kinderziekenhuis: van de kinderen die op consultatie komen tot de patiëntjes die in het (dag)ziekenhuis verblijven.

 • Raadpleeg de webpagina van Fonds Kadee
 • Opgericht in 2012 als erkend steunfonds in het UZ Gent, met oprichtingsakte d.d. 06.07.2020
 • Giften zijn welkom op rekeningnummer BE43 0018 8459 3701, met als mededeling 'fiscaal attest  WR/KND/230'
 • U kunt uw gift ook veilig online doen
  Let wel: de toepassing om online te schenken werkt alleen via een recente browser zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox of Safari.

Fonds Prinses Delphine van Saksen-Coburg

De helende kracht van kunst
Het Fonds Prinses Delphine van Saksen-Coburg is opgericht voor de fondsenwerving en financiering van initiatieven voor de integratie van kunst in de gezondheidszorg. 
Het fonds verleent financiële steun aan initiatieven die dankzij de helende kracht van kunst de warme zorg in het UZ Gent versterken.

Fonds TWINS

Het Fonds TWINS beheert het Oost-Vlaams Meerlingenregister. Dat houdt sinds 1964 gegevens bij van de meerlingen die in Oost-Vlaanderen worden geboren. Alle Oost-Vlaamse materniteiten geven die data door en meer dan 98 procent van de meervoudige geboortes wordt geregistreerd.
Het meerlingenregister promoot het wetenschappelijk onderzoek naar en voor meerlingen. Het is uniek in de wereld. Voor onderzoekers bevat het een schat aan informatie over meer dan 10.000 meerlingen.

Het Fonds TWINS werd opgericht om fondsen te werven voor het meerlingenregister en initiatieven voor en over meerlingen te financieren.

 • Raadpleeg de webpagina van Fonds TWINS
 • Giften zijn welkom op rekeningnummer BE43 0018 8459 3701, met als mededeling 'fiscaal attest  WR/VRO/001'
 • U kunt uw gift ook veilig online doen
  Let wel: de toepassing om online te schenken werkt alleen via een recente browser zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox of Safari.

Fonds Zeldzame Ziekten

Het Fonds voor Zeldzame Ziekten zamelt geld in om zeldzame ziekten onder de aandacht te brengen en om wetenschappelijk onderzoek naar de ziekten, sensibilisering en een betere omkadering van de patiënten te ondersteunen.

Zeldzame aandoeningen komen bij minder dan 1 op de 2.000 mensen voor. Een aandoening kan zeldzaam zijn in een regio, maar veel voorkomen in een andere. Er bestaan ook zeldzame varianten van veelvoorkomende aandoeningen. Wereldwijd zijn er meer dan 7.000 zeldzame ziekten beschreven.

De zeldzaamheid brengt specifieke problemen met zich mee. Vooral de diagnose tijdig stellen is vaak een heuse uitdaging. Soms komt de aandoening tot uiting bij de geboorte, soms pas in de kindertijd of zelfs op volwassen leeftijd. 80 procent van de zeldzame aandoeningen is genetisch bepaald. De diagnose stellen is dan ook vaak van groot belang voor familieleden.

UZ-Intens

UZ-Intens is opgericht door de dienst Intensieve zorg van het UZ Gent met als doel IZ-patiënten en hun familie zo goed mogelijk ondersteunen. Dat doet IZ-Intens voor alle patiënten – jong en oud – van de verschillende afdelingen, zowel tijdens de opname als na die kwetsbare fase.

Dankzij financiële giften kan UZ-Intens mooie, betekenisvolle initiatieven realiseren: knutselkoffers en kinderboeken voor kinderen van patiënten die op bezoek komen, ontmoetingsavonden voor (ex)-patiënten en hun familie, een rouwdoos bij afscheid van een dierbare, een warm ingerichte gespreks- en ontmoetingsruimtes, speelgoed en kamerversiering voor de allerkleinsten …

 • Giften zijn welkom op rekeningnummer BE43 0018 8459 3701, met als mededeling 'fiscaal attest FS/INT/001’
 • U kunt uw gift ook veilig online doen
  Let wel: de toepassing om online te schenken werkt alleen via een recente browser zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox of Safari.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 1-4-2021 14:40.