Aanmeldzuilen

AanmeldzuilHebt u een afspraak voor een opname of raadpleging in het UZ Gent? Meld u dan een halfuur op voorhand aan via een van de aanmeldzuilen. Die vindt u aan:

Hoe meldt u zich aan?

U krijgt de nodige instructies op de aanmeldzuilen. Via aanraakschermen doorloopt u enkele stappen. Dat gaat snel en eenvoudig, maar aarzel niet om hulp te vragen aan een vrijwilliger of medewerker van Inkominfo+.

 1. Voer uw elektronische identiteitskaart (eID) in.
  Hebt u geen eID, dan kunt u dat aangeven op het scherm. U krijgt dan een volgnummer en kunt plaatsnemen in de wachtzaal van Aanmelden en inschrijven. Een medewerker zal u verder helpen.
 2. Scan uw parkeerticket.
  Zo betaalt u later aan de parkeerautomaat het voordelige zorgtarief. Hebt u geen parkeerticket, dan duidt u dat aan op het scherm.
 3. Geef al dan niet uw toestemming om uw medische gegevens te delen.
  Door uw toestemming krijgen alle zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling toegang tot uw medisch dossier via het beveiligde netwerk CoZo. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.
 4. Geef aan dat u geïnformeerd bent over de verwerking van uw persoonsgegevens.
  Het UZ Gent verwerkt uw persoonsgegevens correct en met respect voor uw privacy. Via de aanmeldzuilen kunt u aangeven dat u geïnformeerd bent of meer informatie vragen.
 5. Controleer uw persoonsgegevens.
  Zijn uw persoonsgegevens niet correct, dan kunt u dat aangeven op het scherm. U krijgt dan een volgnummer en kunt plaatsnemen in de wachtzaal van Aanmelden en inschrijven. Een medewerker zal uw gegevens corrigeren.
 6. Geef aan hoe de facturatie moet verlopen.
  U duidt aan of de factuur van uw behandeling bestemd is voor uw ziekenfonds of voor een arbeidsongevallenverzekering, OCMW of andere instantie.
 7. Neem het ticket of volgnummer. Ticket
  • Voor een raadpleging krijgt u een ticket waarmee u zich bij de medische dienst kunt aanmelden. Scan dit ticket op de dienst, zo weet de arts dat u er bent. Staat er geen scantoestel, meld u dan aan de receptie van de dienst aan.
  • Voor een opname krijgt u een volgnummer. Een medewerker aan de balie Aanmelden en inschrijven zal uw inschrijving verder afhandelen.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-1-2021 17:28.