Wassen en verzorging

Niet-bedlegerige patiënten

Patiënten die zich volledig zelf kunnen wassen, kiezen vrij hoe ze dit doen. U mag uw eigen producten en badlinnen meebrengen of materiaal van het ziekenhuis gebruiken.

Washandje gedrenkt in huidvriendelijke lotionBedlegerige patiënten

Bedlegerige patiënten die zich niet zelf kunnen verzorgen, wassen we met washandjes die in een huidvriendelijke, licht geurende waslotion gedrenkt zijn. Dat is even hygiënisch als wassen met water en zeep en heeft enkele belangrijke voordelen.

Huidzorg

De waslotion reinigt, voedt en ondersteunt de huid. Water en zeep drogen de huid uit. Die is daardoor minder beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Infectiepreventie en hygiëne

We gebruiken voor elk lichaamsdeel een ander washandje. Dat voorkomt de verspreiding van ziektekiemen van het ene lichaamsdeel naar het andere. Er wordt niet gemorst en de washandjes worden na gebruik weggegooid.

Milieuvriendelijk

Wassen met water en zeep is belastend voor het milieu (water- en zeepverbruik, huurlinnen, transport). De verzorgende washandjes zijn gemaakt van een houtvezel (tencel) en worden milieuvriendelijk geproduceerd (Nordic Swan ecolabel).

Geen parfum

De waslotion heeft geen parfum en is geschikt voor alle huidtypes. U kunt zelf een deodorant en parfum gebruiken (bij voorkeur op de kleren, niet op de huid).

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-10-2018 11:07.