Veiligheid in het ziekenhuis

Voor ons ziekenhuis is veiligheid van groot belang. De Interne bewakingsdienst neemt permanent maatregelen om diefstallen, vandalisme, agressie en andere criminele feiten te voorkomen. Vele toegangsdeuren zijn elektronisch beveiligd en alleen toegankelijk met badge. Op sommige plaatsen is er camerabewaking.

Onze interne bewakingsagenten staan dag en nacht ter beschikking en worden bijgestaan door een externe bewakingsfirma.

Geld en waardevolle voorwerpen

Ook u kunt meewerken aan de veiligheid in het ziekenhuis. Neem geen grote geldsommen of waardevolle voorwerpen mee naar het ziekenhuis. Het UZ Gent is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.

Hebt u toch kostbaarheden bij, geef die dan tegen ontvangstbewijs in bewaring bij de balie Aanmelden en inschrijven van het kliniekgebouw waar u bent opgenomen. In een aantal kamers zijn er ook kluisjes, maak er maximaal gebruik van. De verpleegkundigen helpen u graag verder.

  • In bewaring geven en afhalen: tussen 8 en 16 uur
  • Inlichtingen: tel 09 332 20 15 (ingang 50) of tel. 09 332 62 35 (ingang 12)

Incidenten melden

Bel in noodgevallen zoals brand of agressie met de ziekenhuistelefoon naar het nummer 88. Neem zelf nooit initiatieven die uw veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Wanneer u het slachtoffer wordt van criminaliteit tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis, vragen we u om dat aan de Interne bewakingsdienst te melden. Zo kunnen we gerichter en doeltreffender te werk gaan om de veiligheid van de patiƫnten te verhogen.

UZ Gent

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 30-10-2018 09:35.