Huisregels

Ziekenhuis verlaten tijdens de opname

U mag het terrein van het UZ Gent niet verlaten tijdens de opname zonder uitdrukkelijke toestemming van de betrokken dienst of de verantwoordelijke arts.

Als u tegen het advies van uw arts het ziekenhuis wil verlaten, kunt u soms de vraag krijgen om schriftelijk te verklaren dat u dit op eigen risico doet.

Rookverbod

RookpaviljoenHet UZ Gent is een rookvrij ziekenhuis. Ook aan de ingangen van de gebouwen mag u niet roken, want dat hindert andere patiënten, bezoekers en personeelsleden.

U mag op de campus alleen in de rookpaviljoenen roken. Op het campusplan (pdf) vindt u de exacte locaties.

Assistentiehonden

Assistentiehonden zijn welkom in het UZ Gent. Ze mogen mee opgenomen worden en ook bezoekers mogen assistentiehonden meebrengen.

  • De hond moet wel herkenbaar zijn aan zijn jasje
  • De eigenaar moet op vraag het pasje kunnen voorleggen
  • De hond mag niet vrij rondlopen op de afdeling
  • Het baasje of een familielid is zelf verantwoordelijk voor de verzorging van de hond

Assistentiehonden mogen niet binnen op hoogrisicoafdelingen zoals het Operatiecomplex, het Verloscomplex, de afdelingen voor Hematologie of Oncologie, Hemodialyse, het Brandwondencentrum en Intensieve zorg.

Assistentiehond

Elektrische toestellen

Om veiligheidsredenen is het strikt verboden om bepaalde elektrische toestellen mee te brengen en in het ziekenhuis te gebruiken.

Wat mag u meebrengen?

  • Kleine elektrische toestellen zoals een scheerapparaat, haardroger, radio(wekker), oplader voor gsm en laptopcomputer
  • Grote toestellen met gering vermogen zoals een videorecorder en dvd-speler
  • Computers met draadloze bediening, zoals een draadloze muis of draadloos toetsenbord, op voorwaarde dat u een afstand van 1 meter houdt van alle medische apparatuur in gebruik

Al deze toestellen moeten voorzien zijn van een CE-label. U brengt de toestellen mee op eigen verantwoordelijkheid. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade.

Wat mag u niet meebrengen?

  • Alle toestellen met een vermogen van meer dan 200 Watt
  • Elektrische toestellen die bedoeld zijn om warmte te produceren: een broodrooster, microgolfoven, koffiezetapparaat, grill, waterkoker, friteuse, wafelijzer, verwarmplaten, elektrisch deken … (niet limitatief)
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-10-2018 11:06.