Comfort op de kamer

Telefoon

De ziekenhuiskamers hebben een telefoontoestel, met uitzondering van de dienst Intensieve zorg, de dienst Psychiatrie, sommige dagziekenhuizen en sommige kinderafdelingen. U kunt op de kamer oproepen ontvangen van buiten het ziekenhuis. Via het nummer 22111 bereikt u de telefooncentrale.

U krijgt aan de balie Aanmelden en inschrijven een document met meer uitleg over het gebruik van de telefoon op de kamer. Daar staan ook uw telefoonnummer en telefooncode op. De gesprekskosten worden verrekend op de ziekenhuisfactuur.

Gsm-gebruik is toegestaan in het ziekenhuis. U moet wel een afstand van 1 meter houden van alle medische apparatuur in gebruik.

Gratis toegang tot wifi

Als u in het UZ Gent wordt opgenomen, krijgt u automatisch gratis internettoegang via het draadloos netwerk van het UZ Gent. U moet wel een eigen toestel meebrengen dat geschikt is voor draadloos internet. 

Bij inschrijving krijgt u een document met uw patiëntnummer. Dat hebt u nodig om in te loggen. De internettoegang is de hele opnameperiode beschikbaar.

Raadpleeg de gebruiksvoorwaarden.

Gratis wifi

Televisie

In de meeste patiëntenkamers staat een televisie met afstandsbediening.

Kanaal 40 is het infokanaal van het UZ Gent. U vindt er nuttige informatie zoals het menu van de week, de bezoektijden …

Post

U kunt uw gefrankeerde briefwisseling afgeven aan de receptie van de verpleegafdeling.

Haarverzorging

Voor haarverzorging op de kamer kunt u een afspraak maken op tel. 09 332 20 13 of 0494 15 20 09.

Persoonlijk linnen wassen

Als u gebruik wil maken van de diensten van een privéwasserij om uw persoonlijk linnen te wassen, kunt u dit aanvragen via de hoofdverpleegkundige.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 12-10-2018 11:08.