Verzekeringen

Hospitalisatieverzekering

Hebt u een hospitalisatieverzekering? Afhankelijk van het type verzekering factureert het UZ Gent rechtstreeks aan de verzekeringsmaatschappij of aan u. In dat laatste geval moet u zelf de factuur indienen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Als er rechtstreeks aan uw verzekeringsmaatschappij gefactureerd wordt, dan stuurt die u achteraf een factuur om de franchise en niet-verzekerde kosten terug te betalen. De franchise is een vaste bijdrage die u altijd zelf moet betalen, afhankelijk van uw polis.

Vergeet niet uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen van uw opname, uiterlijk op de dag van de opname. In het UZ Gent staan kiosken van Assurcard. Afhankelijk van uw hospitalisatieverzekering kunt u daar uw opname aangeven. U vindt een kiosk van Assurcard aan:

Neem de nodige verzekeringsgegevens mee wanneer u zich inschrijft voor een geplande opname.

Arbeidsongevallenverzekering

Bij een behandeling na een arbeidsongeval of een ongeval op weg naar of van het werk moet u aan de balie Aanmelden en inschrijven de volgende gegevens bezorgen:

  • naam en adres van de verzekeringsmaatschappij arbeidsongevallen
  • polis- en dossiernummer
  • naam en adres van uw werkgever
  • datum ongeval

De factuur wordt dan rechtstreeks naar de verzekeringsinstelling gestuurd. Kosten voor het verblijf op een eenpersoonskamer en persoonlijke kosten worden nooit door de arbeidsongevallenverzekering vergoed.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-10-2018 08:30.