Apotheek

Geneesmiddelen

De geneesmiddelen die de ziekteverzekering niet terugbetaalt, worden volledig aan u gefactureerd. U betaalt wat u hebt gebruikt.

De kostprijs voor terugbetaalbare medicatie zit vervat in het forfait voor terugbetaalbare geneesmiddelen. Bij dagopname betaalt u dat forfait niet, u kunt dan wel terugbetaalbare geneesmiddelen aangerekend krijgen.

Parafarmaceutische producten

Parafarmaceutische producten zijn onder meer verzorgingsproducten of een tandenborstel. U betaalt alleen wat u hebt gebruikt.

Implantaten

Implantaten zijn instrumenten, apparaten of hulpmiddelen die in het lichaam worden aangebracht, zoals een lens of kunstheup. Meestal betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.

Daarnaast rekent de ziekenhuisapotheker een afleveringsmarge aan. Die bedraagt 10 procent van de kostprijs, met een maximum van 148,74 euro.

Prothesen

Een prothese vervangt een lichaamsdeel of past het aan. In tegenstelling tot een implantaat wordt een prothese uitwendig gedragen, zoals een orthopedische schoen of stomamateriaal.

Voor een prothese betaalt u een persoonlijk aandeel, maar geen afleveringsmarge.

Niet-implanteerbare medische hulpmiddelen

Voor medisch materiaal dat tijdens een operatie wordt gebruikt, bijvoorbeeld hechtingsmateriaal, wordt uw persoonlijk aandeel gefactureerd.

Ook hier rekent de ziekenhuisapotheker een afleveringsmarge aan. Die bedraagt 10 procent van de kostprijs, met een maximum van 148,74 euro.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 24-10-2018 10:40.