U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Patiënten > Extra comfort

​Extra comfort

Haarverzorging

​Haarverzorging op de kamer kan na een telefonische afspraak op tel. 09 332 20 12 of 0494 15 20 09.

​Wassen van persoonlijk linnen

Als u gebruik wilt maken van de diensten van een privéwasserij voor het wassen van uw persoonlijk linnen, kunt u dat melden aan de hoofdverpleegkundige. Dit gebeurt tegen betaling.

​deLIEving: speel- en leefruimte voor broers en zussen van gehospitaliseerde kinderen

DeLIEving is een speel- en leefruimte voor broers en zussen (0-14 jaar) van ernstig zieke kinderen. Terwijl de ouders hun kinderen bezoeken, kunnen zij terecht in deLIEving. Ook kinderen van ouders met kanker zijn welkom in deLIEving. In een gezellige omgeving kunnen ze spelen, huiswerk maken, praten, knutselen, eten en tot rust komen, net zoals thuis. De kinderen worden er begeleid door pedagogisch medewerkers.

DeLIEving is gelegen op het gelijkvloers van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (ingang 10, route 1006) en is een initiatief van de vzw Kinderkankerfonds.

Openingstijden: elke werkdag van 9.00 tot 19.00 uur, ook tijdens schoolvakanties. Inschrijven op voorhand is aan te raden, zeker in vakantieperiodes, en kan via tel. 09 332 33 78 of deLIEving@uzgent.be.

deLIEving, opvangruimte broers en zussen patiëntjes  

Interculturele bemiddeling (ICB) - Taalbijstand

Optimale communicatie leidt tot duidelijke informatie, wederzijds begrip en een goede verstandhouding. U kan de hulp van een intercultureel bemiddelaar of sociaal tolk inroepen via het algemeen nummer 09 332 13 12. We bekijken dan met welke vorm van taalbijstand we u het beste kunnen ondersteunen.

Het team interculturele bemiddelaars biedt taalbijstand en bemiddeling waar nodig. UZ Gent garandeert dat patiënten die onvoldoende Nederlands kennen of die niet thuis zijn in de Belgische (gezondheids)cultuur, in een voor hen begrijpbare taal correct geïnformeerd worden. Zo wil het ziekenhuis kwaliteitsvolle zorg voor iedereen toegankelijk maken. Elk misverstand als gevolg van taal of culturele barrières is er een te veel.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 2-7-2018 10:15.