U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Patiënten > Verblijf

Aankomst op de hospitalisatieafdeling

Ga bij aankomst op de hospitalisatieafdeling naar het secretariaat/de verpleegpost. Een verpleegkundige begeleidt u dan naar uw kamer. Hij of zij legt u de werking van de afdeling uit, beantwoordt uw vragen, en komt in de mate van het mogelijke tegemoet aan uw wensen. De verpleegkundige kan u ook in contact brengen met andere mensen in het ziekenhuis (bv. arts, sociaal werker, bedienaar van de erediensten, enz.).

Hospitalisatie-afdelingDe verpleegkundige stelt u enkele vragen over uw leefgewoonten om samen met u te bepalen hoe u verzorgd wilt worden. U kiest zelf op welke vragen u antwoordt. De verpleegkundige noteert deze gegevens, die onder het beroepsgeheimvallen, in uw verpleegkundig dossier.

U kunt ook, op eenvoudig verzoek, de hoofdverpleegkundige spreken. Die is verantwoordelijk voor de organisatie van de afdeling en heeft de leiding over de verpleegkundigen.

​Identificatiearmband voor patiënten

Elke patiënt die in het UZ Gent wordt opgenomen, krijgt een identificatiearmband om de pols. Het is belangrijk dat u de armband tijdens de hele ziekenhuisopname draagt, zo kunnen vergissingen vermeden worden. Pas bij uw ontslag uit het ziekenhuis, zal een verpleegkundige de armband verwijderen.

Let erop dat:

  • u de armband onafgebroken draagt
  • op de armband uw correcte naam, voornaam en geboortedatum staan
  • de verpleegkundige u vraagt die gegevens na te kijken bij het aanbrengen van de armband

Als de armband tijdens uw verblijf om de een of andere reden verwijderd moet worden (bv. bij het plaatsen van een infuus of omdat de armband vuil is), moet onmiddellijk een nieuwe armband aangebracht worden. Als een armband niet mogelijk is, wordt voor een goed alternatief gezorgd.​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 5-12-2017 10:57.