Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Patiënten > Verblijf > Praktisch

Praktisch

Telefoon op de kamer

De kamers in het ziekenhuis hebben een telefoontoestel, met uitzondering van de dienst Intensieve Zorg, de Universitaire Dienst Psychiatrie en sommige kinderafdelingen. U kunt oproepen ontvangen van buiten het ziekenhuis. Om zelf extern te kunnen bellen, moet u een UZ-telefoonkaart afhalen aan een van de onthaaldiensten (ingang 50, ingang 12). Duw eerst op 0 of op de gele knop en vorm daarna het externe nummer dat u wenst te bellen. Via het nummer 11 bereikt u de telefooncentrale van het ziekenhuis.

​Gsm-gebruik is toegestaan in het ziekenhuis. U moet wel op 1m afstand bijven van alle medische apparatuur in gebruik.

Wifitoegang

Elke patiënt die opgenomen wordt, krijgt automatisch gratis internettoegang via het draadloos netwerk van het UZ Gent. U moet wel over een eigen toestel beschikken dat geschikt is voor draadloos internet. Bij inschrijving krijgt u een informatiefiche met uw patiëntnummer en contactnummer. Die dienen als gebruikersnaam en wachtwoord voor de internettoegang. Deze internettoegang is de hele hospitalisatieperiode beschikbaar. Bij problemen spreekt u best een van de medewerkers van de afdeling aan.​

Raadpleeg de gebruiksvoorwaarden.

Televisie op de kamer

In de meeste patiëntenkamers staat een televisie met afstandsbediening. Op kanaal 40 kunt u het infokanaal van het UZ Gent raadplegen. U krijgt er nuttige informatie zoals het menu van de week, de bezoekuren, …

Bepaalde televisiezenders bieden voor sommige programma's ondertiteling aan via de Teletekstpagina 888.

​Elektrische toestellen

Om veiligheidsredenen is het strikt verboden om bepaalde elektrische toestellen mee te brengen en in het ziekenhuis te gebruiken.

Wat mag u meebrengen?

 • Kleine elektrische toestellen zoals een scheerapparaat, haardroger, radio(wekker), oplader voor GSM (en gelijkaardige elektroapparatuur) en laptopcomputer.
 • Grote toestellen met gering vermogen zoals videorecorder en DVD-speler.
 • Computers met draadloze bediening, zoals draadloze muis of draadloos toetsenbord, zijn toegelaten op voorwaarde dat u een afstand van 1m bewaart ten opzichte van alle medische apparatuur in gebruik.

Al deze toestellen moeten voorzien zijn van een CE-label. U brengt de toestellen mee op eigen verantwoordelijkheid. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.


Wat mag u niet meebrengen?

 • Alle toestellen met een vermogen van meer dan 200 watt zijn verboden.
 • Elektrische toestellen die bedoeld zijn om warmte te produceren zoals broodrooster, microgolfoven, koffiezetapparaat, grill, waterkoker, friteuse, wafelijzer, verwarmplaten, elektrisch deken, … (niet limitatief) zijn verboden.

Het ziekenhuis voorziet in een koelkast en televisie.

​Geld, kostbaarheden en andere persoonlijke voorwerpen

Aan elk bed staat een nachtkastje dat op slot kan. Wij raden u af belangrijke geldsommen of waardevolle spullen mee te brengen naar het ziekenhuis. De directie is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van geld, kostbaarheden en andere persoonlijke voorwerpen.

Als u toch in het bezit bent van waardevolle voorwerpen kunt u deze, tegen ontvangstbewijs, in bewaring geven bij de onthaaldienst van het kliniekgebouw waar u opgenomen bent (in bewaring geven en afhalen tussen 8 en 16 uur). In een aantal patiëntenkamers zijn er ook kluisjes. Maak er maximaal gebruik van. De verpleegkundigen helpen u graag verder.

Voor bijkomende inlichtingen kunt u terecht op tel. 09 332 20 15 voor ingang 50 (gebouw K1-K2) of tel. 09 332 45 07 voor ingang 12 (gebouw K12).

Post

U kunt uw gefrankeerde briefwisseling afgeven aan de receptie van de verpleegafdeling.

​Winkels

Op het gelijkvloers van ingang 12 en ingang 50 zijn er winkeltjes (Moment to shop Sodexo) die o.a. kranten, bloemen, pralines, voedingswaren en geschenkartikelen verkopen. Na het sluitingsuur van de voedingswinkels worden hier ook belegde broodjes verkocht.

Openingstijden ingang 12 (route 1204):

 • tijdens de week: van 7.30 uur tot 19.30 uur
 • zaterdag, zondag en feestdagen: van 12.00 uur tot 18.00 uur

Openingstijden ingang 50 (route 504):

 • tijdens de week: van 7.30 uur tot 16.30 uur
 • zaterdag, zondag en feestdagen: gesloten

Daarnaast zijn er op het gelijkvloers ingang 12 en ingang 50 ook voedingswinkels. U kan er terecht voor koffiekoeken, broodjes, wraps, panini's, koude schotels, soep, fruitsalade, gebak, ...

Openingstijden voedingswinkels ingang 12 (route 1204):

 • tijdens de week: 7.30 uur tot 14.30 uur
 • gesloten in het weekend

Openingstijden voedingswinkels ingang 50 (route 506):

 • tijdens de week: 10.00 uur tot 14.30 uur
 • gesloten in het weekend

Wijzigingen in de openingsuren zijn mogelijk.

Het ziekenhuis verlaten tijdens de opname

Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de betrokken dienst of de verantwoordelijke arts mag u tijdens de duur van uw opname het terrein van het UZ Gent niet verlaten.

Als u tegen het advies van uw arts in het ziekenhuis wilt verlaten, kan u soms de vraag krijgen om schriftelijk te verklaren dat u dit op eigen risico doet.

Rookverbod

Het UZ Gent is een rookvrij ziekenhuis.

Roken op de campus mag enkel in de rokerspaviljoenen. Dus niet aan de ingangen van de gebouwen, waar het roken andere patiënten, bezoekers en medewerkers hindert.​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 6-9-2017 09:18.