Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Departement Personeel en organisatie

Het departement P&O voert een modern personeels- en organisatiebeleid in het UZ Gent. Dat beleid is zowel gericht op het verpleegkundig en verzorgend en het administratief en technisch personeel als op de artsen-specialisten en artsen in opleiding.

Departementshoofd: Valerie Vinck

Topwerkgever

Het UZ Gent wil een topwerkgever zijn in de regio en moderniseert daarom zijn personeelsbeleid ingrijpend. Motiverende loopbaanperspectieven, een billijke en marktconforme verloning, flexibele werkplanning (werk-privébalans) en permanente opleiding staan daarbij centraal. 

Dat proces wordt ondersteund door een verregaande, geavanceerde automatisering van de vele administratieve processen. 

Opleiding en ondersteuning

Het departement P&O besteedt veel aandacht aan een goede opleiding en ondersteuning van het leidinggevend kader in alle geledingen, een kritieke succesfactor voor een goed personeelsbeleid. 

P&O wil daarnaast ook het management ondersteunen bij de vele veranderingsprocessen die het UZ Gent doorvoert om een optimale dienstverlening aan de patiënt te verzekeren. 

Kernwaarden en missie

Onze kernwaarden zijn integriteit, klantgerichtheid, verantwoordelijkheid, samenwerking en voortdurend verbeteren. 

Onze missie is garant staan voor een transparant beleidskader en gebruiksvriendelijke tools, voor een performante en klantgerichte dienstverlening en voor kwaliteitsvol leiderschap, opdat de organisatiedoelstellingen worden gerealiseerd door gemotiveerd, competent en tevreden personeel.

Diensten

Maken deel uit van het departement P&O:

  • De dienst Rekrutering en selectie verzorgt de in- en doorstroom van personeelsleden binnen het UZ Gent.
  • De dienst Vorming biedt vorming en ondersteuning aan UZ Gent-medewerkers en leidinggevenden.
  • De dienst Human resources ontwikkelt het personeelsbeleid. De P&O-consultants van de dienst ondersteunen de leidinggevenden in hun personeelsbeleid.
  • De dienst Personeelsadministratie volgt elke UZ-medewerker administratief op, bemant een personeelsloket en verzekert een goede werk-privébalans.
  • De dienst Welzijn verleent behalve psychologische en maatschappelijke ondersteuning ook financiële tussenkomsten aan UZ Gent-medewerkers.
  • Het kinderdagverblijf De Knuffelboom vzw biedt kinderopvang aan mensen die werken in het UZ en in de wijk Nieuw Gent. De Knuffelboom is erkend door Kind en Gezin en biedt opvang aan kinderen van 6 weken tot 3 jaar.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-1-2018 11:00.