Veelgestelde vragen over het nieuwbouwproject

Wanneer start de bouw van het nieuwe gebouw?

We plannen de eerste spadesteek in 2024. Voor het zover is, moeten nog een aantal voorbereidende werken gebeuren zoals de afbraak van het parkeergebouw en de aanleg van een tijdelijke parking. Die zijn nodig om het terrein tegen 2024 leeg te krijgen en ruimte te maken voor de werf van de nieuwbouw. 

Wie is de architect? 

De architecten voor de studieopdracht zijn VK Architects & Engineers. VK Architects & Engineers is een ontwerp- en studiebureau met meer dan 65 jaar ervaring en knowhow. Ze hebben een afdeling die gespecialiseerd is in de bouw van ziekenhuizen. Projecten als AZ Delta in Roeselare, AZ Sint-Maarten in Mechelen zijn van hun hand maar ze werkten ook mee aan de Orsi Academy in Melle en de Barcosite in Kortrijk.

Waar gaan patiënten en bezoekers parkeren als het nieuwe ziekenhuisgebouw klaar is?

Er komt een ondergrondse parking onder het nieuwe ziekenhuisgebouw. Van daaruit hebben patiënten en bezoekers rechtstreeks toegang tot het centrale onthaal. 

Hoe laten we het ziekenhuis tijdens de werken draaien met zo weinig mogelijk overlast voor patiënten, medewerkers, bezoekers en buurtbewoners? 

Een bouwwerf midden in een draaiend ziekenhuis is geen evidentie. In elke bouwfase bekijken we samen met het studiebureau hoe we de werking van het ziekenhuis kunnen garanderen. Daarbij houden we rekening met de mobiliteit  (parkeerplaatsen, toegangswegen, bereikbaarheid spoed, werfverkeer, enz.) en beperking van de hinder voor alle functies in de omliggende gebouwen. 

Hoe pakt het UZ Gent het fileprobleem aan het rondpunt op de C. Heymanslaan en aan de slagbomen aan? 

Het studiebureau is de mobiliteit op en rond de campus volledig opnieuw aan het bekijken. Het fileprobleem op de rotonde is een van de grootste knopen die we moeten ontwarren. We moeten hier uiteraard ook rekening houden met de wensen en eisen van stad Gent en de UGent. 

Blijft de tram rijden tijdens de werken? 

Ja. We bestuderen dit wel nog verder in samenwerking met De Lijn. 

Bij wie kan ik terecht met vragen of opmerkingen over het nieuwbouwproject? 

U kunt het team Nieuwbouw contacteren via nieuwbouw@uzgent.beDe inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3-3-2020 16:08.