Informatie voor deelnemers

Wettelijk pensioen

Het Pensioenfonds UZ Gent-UGent OFP staat in voor het beheer en de uitvoering van het wettelijke pensioen (eerste pijler) van de statutaire medewerkers van het ziekenhuis.
Het wettelijk pensioen wordt berekend en uitbetaald door de Federale Pensioendienst, die een jaarlijkse afrekening naar het Pensioenfonds stuurt. Uw jaarlijks pensioenoverzicht geeft u een samenvatting van alle gegevens die belangrijk zijn voor uw wettelijk pensioen.

Op 31 december 2019 stond kanton UZ Gent in voor de financiering van de pensioenen van 4.497 statutaire UZ Gent medewerkers en 1.657 gepensioneerden. Het balanstotaal van het Pensioenfonds bedroeg 828 miljoen euro. Daarmee staat het fonds op plaats 13 van de 192 Pensioenfondsen in België.

Het Pensioenfonds is aangesloten bij PensioPlus, de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen.

Pensioenfonds bekroond

Het Pensioenfonds UZ Gent-UGent OFP is in 2018 door Investment and Pensions Europe (IPE) uitgeroepen tot beste pensioenfonds van België en kreeg ook de prijs voor het beste Europese kleine pensioenfonds (balanstotaal minder dan één miljard euro).

Documenten

Meer info

Contact & FAQ

Hebt u een vraag die niet wordt beantwoord bij de Veelgestelde vragen (FAQ)? Contacteer ons dan via dit contactformulier​.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-2-2021 13:47.