U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Over UZ Gent > Samenwerking

​Samenwerking helpt zorg te optimaliseren

Het UZ Gent wil de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt brengen. Dat doet het ziekenhuis onder meer door intensief samen te werken met partnerziekenhuizen én met patiënten, patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen. Als ervaringsdeskundigen dragen ook zij in grote mate bij tot het optimaliseren van de zorg. Het ziekenhuis peilt daarnaast systematisch naar de patiënttevredenheid en moedigt de patiënten aan te participeren in hun zorgtraject, bijvoorbeeld op het vlak van patiëntveiligheid.

Samenwerking met partnerziekenhuizen 

Het UZ Gent heeft partnerschapovereenkomsten met ziekenhuizen afgesloten op het campusader.jpgvlak van zorgverstrekking, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en logistiek. Die samenwerking houdt onder meer in dat het partnerziekenhuis de eerste keuze is bij verwijzing van patiënten. Daarnaast kunnen specialisten van het UZ in het partnerziekenhuis worden ingezet voor advies of specifieke zorg. Artsen-specialisten in opleiding kunnen hun stage deels doorlopen in een partnerziekenhuis en ook op het vlak van wetenschappelijk onderzoek werken de ziekenhuizen nauw samen.

Het UZ Gent en de partnerziekenhuizen stemmen de activiteiten beter op elkaar af en winnen zo aan kwaliteit en efficiëntie. De nauwe samenwerking laat toe het medische aanbod te optimaliseren en zorgstandaarden en goede praktijken uit te wisselen.

In 2010 ging het UZ Gent ook een samenwerkingsakkoorden op dienst- en programmaniveau aan met ziekenhuizen uit Oost-, West- en Zeeuws-Vlaanderen, Brussel en Antwerpen. Het UZ Gent is daarbij de bevoorrechte partner voor hooggespecialiseerde zorg en verleent waar nodig advies.

​Alle samenwerkingsovereenkomsten die het UZ Gent afsluit zijn open en niet-exclusief.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 7-12-2016 16:23.