​Parkeren op de UZ-campus

De parkeercapaciteit op de UZ-campus is beperkt. Het openbaar vervoer is een snel en comfortabel alternatief om het ziekenhuis te bereiken.

Kiss & ride

U kunt patiënten en bezoekers afzetten ter hoogte van de kliniekgebouwen. Daarvoor kunt u gebruikmaken van de kiss & ride-zones. Parkeren is er echter niet toegelaten.
Met het toegangsticket dat u kreeg bij het binnenrijden, kunt u de campus binnen de 30 minuten gratis verlaten.

Parkeergebouw

Komt u met de wagen, dan parkeert u in het centrale parkeergebouw. Dat ziet u links bij het binnenrijden en is toegankelijk voor wagens tot 2,10 meter hoog. Elders parkeren kan niet, tenzij u beschikt over een officiële parkeerkaart voor personen met een handicap of een UZ Gent-parkeerkaart voor personen met een mobiliteitsbeperking. Die toelating moet u zichtbaar achter de voorruit plaatsen.
Het is strikt verboden om zonder geldige kaart te parkeren op een parkeerplaats voor personen met een mobiliteitsbeperking. Bij overtreding wordt uw wagen klemgezet.

Tarieven

Er gelden verschillende tarieven voor patiënten en bezoekers om te parkeren op de UZ-campus.
Belangrijk voor patiënten: vergeet niet om uw parkeerticket te laten valideren bij inschrijving. Doet u dat niet, dan betaalt u het duurdere parkeertarief voor bezoekers.

Tarief voor patiënten (zorgtarief)

​Parkeertijd​Tarief
​0 - 30 min​gratis
​31 min - 3 uur​2,50 euro
Langer dan 3 uur​2,50 euro + 0,50 euro per bijkomend uur
Maximum = dagtarief​5 euro


Tarief voor bezoekers

​Parkeertijd​Tarief
​0 - 30 min​gratis
​31 min - 3 uur​5 euro
Langer dan 3 uur5 euro + 1 euro per bijkomend uur
Maximum = dagtarief​10 euro

Let wel: een verloren ticket kost 50 euro (om misbruik tegen te gaan). U kunt een vervangticket halen aan het betaalautomaat.

Hoe werkt het?

Bij het binnenrijden op de campus neemt u een ticket. Om recht te hebben op het parkeertarief voor patiënten laat u uw parkeerticket bij inschrijving valideren. Dat kan: 

Bij het verlaten van het ziekenhuis betaalt u het parkeergeld aan een van de betaalautomaten. Werd uw parkeerticket gevalideerd bij inschrijving, dan krijgt u automatisch het zorgtarief voor patiënten aangerekend. Bezoekers betalen automatisch het bezoekerstarief. 

Betaalautomaten

U vindt de betaalautomaten op het gelijkvloers van het parkeergebouw, in de inkomhallen van ingang 12ingang 50 en ingang 40, en aan de hoofdingang ter hoogte van de Corneel Heymanslaan.

Na betaling hebt u 30 min. om de campus te verlaten. Nadien moet u bijbetalen. Betalen kan met bancontact en visa.

Voordeeltarief​

Polipatiënten die langdurig of frequent behandeld worden (3 x/week gedurende 1 maand, 2 x/week gedurende 2 maanden, 1 x/week gedurende 3 maanden,…) hebben recht op een abonnement met beperkte geldigheid (in principe 1 maand). De aanvraag gebeurt door de behandelende zorgverstrekker via een formulier. Met dat formulier haalt u het abonnement af bij de Ticket- en badgeshop, te bereiken via ingang 50.

Voor hospitalisatiepatiënten wordt na één maand hospitalisatie per patiënt één abonnement uitgereikt met een beperkte geldigheid (in principe 1 maand). De aanvraag gebeurt door de hoofdverpleegkundige van de afdeling, via het daartoe bestemde formulier. Met dat formulier haalt u het abonnement af bij de Ticket- en badgeshop, te bereiken via ingang 50.

Toegangs- en parkeerreglement

Iedereen die het terrein van het UZ Gent betreedt (automobilisten, fietsers, motorrijders, voetgangers...) verbindt zich ertoe het toegangs- en parkeerregelement van het ziekenhuis na te leven. Op de UZ-campus is de wegcode van toepassing. Eventuele afwijkingen staan vermeld in het toegangs- en parkeerreglement. U kunt het hier downloaden of afhalen in de Ticket- en badgeshop (ingang 50) of bij de centrale infopunten van Inkominfo+.

Het UZ Gent is niet aansprakelijk voor ongevallen op de campus.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-1-2018 09:33.