​​​​Logeermogelijkheden

Verblijf op de patiëntenkamer

Bij uw kind, partner of familielid op de kamer overnachten heet rooming-in. Sommige ziekenfondsen betalen een deel van de kosten terug. Rooming-in is niet op alle afdelingen mogelijk. U neemt het best contact op met de hoofdverpleegkundige om de mogelijkheden te bespreken.

Maaltijden

Blijft u overnachten bij een patiënt, dan krijgt u een ontbijt op de kamer. Wie niet geregistreerd is, krijgt geen ontbijt. Blijft u op bepaalde dagen niet slapen, geef dat dan door op de afdeling. Zo niet worden de ontbijtkosten toch aangerekend.

Voor het middag- en avondmaal kunt u terecht in het restaurant en de cafetaria’s. U kunt ook een maaltijd op de kamer aanvragen bij een verpleegkundige. Die wordt dan meegeleverd met de maaltijd van de patiënt. In het Kinderziekenhuis is het voorlopig niet mogelijk om een extra maaltijd op de kamer te laten leveren.

Registratie en kostprijs

Wil u op een patiëntenkamer overnachten, dan moet u zich registreren bij de balie Aanmelden en inschrijven en akkoord verklaren met de facturatie van de maaltijdkosten. Meer informatie over de kostprijs vindt u in de tarievenlijst (pdf) en krijgt u ook bij uw registratie.

Als een familielid op een patiëntenkamer blijft overnachten, wordt de kamer als een eenpersoonskamer aangerekend.

Logeermogelijkheden

Logeren in de buurt van het ziekenhuis

In de omgeving van het UZ Gent zijn er verschillende hotels en gastenkamers. Er is een grote verscheidenheid op het vlak van comfort, tarieven, parkeermogelijkheden en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Een aantal hotels bieden patiënten van het UZ Gent en hun familieleden speciale prijzen aan. De tarieven kunt u bij hen opvragen. Vergeet bij uw reservatie niet te vermelden dat u patiënt of familielid bent. Een overzicht van de betrokken hotels vindt u in de onderstaande folders:

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 2-7-2019 13:49.