U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Twee nieuwe wellnessruimtes voor kankerpatiënten

26-6-2019

Alle kankerpatiënten die een behandeling krijgen in het UZ Gent hebben recht op gratis schoonheidsverzorging en massages. Voortaan kunnen ze daarvoor terecht in twee nieuwe, speciaal ingerichte wellnessruimtes: in het dagziekenhuis Medische oncologie en in de polikliniek BAS. De ruimtes werden ingericht met financiële steun van de Stichting tegen Kanker en de Morelgemvrienden.

Wellnessruimte

Aanbod

Massages en verzorgingssessies kunnen kankerpatiënten helpen om te ontspannen tijdens een stressvolle behandelingsperiode. Het aanbod bestaat uit herbalanceringsmassages die stress en angstgevoelens wegnemen, gelaatsverzorging, voetmassage, handverzorging en make-upsessies.

Zowel opgenomen als ambulante patiënten krijgen zes gratis verzorgingen of massages per jaar. Dat kan aan bed, maar ook in de nieuwe wellnessruimtes. Elke sessie duurt 30 tot 60 minuten. De massages en verzorgingen interfereren niet met de therapie. Patiënten kunnen ze opnemen tijdens de behandeling maar ook achteraf, tot een halfjaar na de einde van de chemo- of radiotherapie.

Info en afspraak maken

U vindt de wellnessruimtes in:

  • het dagziekenhuis Medische oncologie (ingang 50, route 612) 
  • de polikliniek BAS (ingang 12, route 1335)

Een afspraak maken voor een massage of verzorgingssessie kan via het secretariaat van het Kankercentrum, tel. 09 32 55 25 of 09 332 55 93.

Vrijwilligers gezocht

Het wellnesscentrum werkt met deskundige vrijwilligers die een opleiding kregen van vzw n’ Witte Roos. Het Kankercentrum is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Interesse? Contacteer dan André Styns, coördinator Vrijwilligerswerking:

Wellnessruimte

Wellnessruimte