U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Medewerkers van het UZ Gent tonen hun warmste kant

22-11-2017

De Warmste WeekOok dit jaar zetten medewerkers van het UZ Gent mee de schouders onder De Warmste Week van Studio Brussel. Verschillende diensten zetten tot dusver al meer dan tien acties op. Draagt u graag uw steentje bij? Aan onderstaande initiatieven kunnen ook bezoekers aan het ziekenhuis deelnemen.

Minimarkt voor het Huis van Hereniging

De dienst Aanmelden en inschrijven organiseert een minimarkt ten voordele van het Huis van Hereniging. U kunt er onder andere granola en kerstversiering kopen.

Het Huis van Hereniging wil meer evenwicht en liefde brengen in gezinnen die een echtscheiding doormaakten. Het probeert ouderverstoting uit de taboesfeer te halen. Door intensieve therapie brengt het kinderen en verstoten ouders opnieuw samen.

Waar?

Inkomhal aan ingang 12 en ingang 50

Wanneer?

Woensdag 13 december

Sokken voor daklozen en Straatverplegers

Ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting verkopen kwaliteitsvolle sokken tegen 8 euro per paar. Door een paar te kopen, schenkt u twee paar sterke en weerbestendige sokken aan daklozen in uw provincie. Daarnaast gaat de helft van de opbrengst naar de vzw Straatverplegers.

Straatverplegers is een medisch-sociale organisatie die ervan overtuigd is dat het mogelijk is om dakloosheid in Brussel te beëindigen. De vzw werkt rond gezondheid, hygiëne en het gevoel van eigenwaarde. Het uiteindelijke doel is om mensen in een extreem moeilijke situatie duurzaam te re-integreren in de maatschappij.

Waar?

Inkomhal aan ingang 12

Wanneer?

Donderdag 14 december

Cupcakes voor Kom op tegen KankerZoetigheden voor Kom op tegen Kanker

De dienst Radiotherapie verkoopt kunstige cupcakes en andere zoetigheden ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Waar?

Ingang 98, route 980

Wanneer?

Van maandag 27 november tot en met maandag 18 december

Wandelen met Valérie voor Transplantoux

Transpantatiepatiënte Valérie stapt samen met een groep UZ-medewerkers van Assenede naar het provenciaal domein Puyenbroeck, waar Music For Life zijn tenten opslaat.

Dat doet ze ten voordele van Transplantoux. Die organisatie brengt getransplanteerde mensen samen om actief en sportief te zijn. Zo zorgen ze goed voor zichzelf en brengen ze een eerbetoon aan hun donors.

U kunt Valérie sponsoren of voor 20 euro meewandelen. Alle info vindt u op www.transplantforlife.be.

Wanneer?

Sponsoren kan tot en met maandag 18 december, de wandeltocht vindt plaats op zaterdag 23 december.

Kunstwerk van Lies Caeyers voor Piekernie

Ergotherapeute Rune Timmermans van het Revalidatiecentrum veilt het kunstwerk 'Kabinet - stucwerk' van Lies Caeyers ten voordele van Piekernie. 

Het werk heeft een waarde van 2.400 euro, het startbod bedraagt 1.000 euro. De drie hoogste bieders krijgen een duoticket voor de voorstelling 'A Play On Reality' op 16 en 17 april. Meer info vindt u op de website van De Warmste Week.

De vzw Piekernie zet zich in voor mensen met een fysieke beperking. Ze behartigt hun belangen en bevordert hun emancipatie en zelfbewustwording om een totale integratie in de maatschappij te bereiken.

Waar?

De veiling loopt op eBay.be onder de zoekterm aplayonreality.

Wanneer?

Bieden kan van 18 december tot 24 december.