U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

VTM start met opnames nieuw programma in het UZ Gent

9-7-2020

Van maandag 13 juli tot midden augustus maakt VTM opnames in het UZ Gent voor een nieuw programma. Het wordt geproduceerd door De Mensen en wil de complexiteit en schoonheid van het werk van een verpleegkundige belichten.

BV's worden student verpleegkunde

Vier bekende Vlamingen kruipen in de huid van een verpleegkundige of een vroedvrouw. De namen mogen we nog niet verklappen, maar ze gaan alle vier op een afdeling in ons ziekenhuis aan de slag. Hoe zullen ze hun stage beleven? Hoe ervaren ze de job?

Om mee te kunnen draaien op hun afdeling hebben de BV's een intensieve opleiding gevolgd aan de Arteveldehogeschool Gent. Ze mogen een beperkt aantal verpleegkundige handelingen uitvoeren, maar altijd volgens strikte afspraken en onder begeleiding.

Toestemming en richtlijnen

We vragen u om de vier BV's rustig hun werk te laten doen. Mocht u zelf in beeld komen, dan zal een medewerker van het productiehuis u uw schriftelijke toestemming vragen. U kunt altijd aangeven dat u liever niet in beeld komt.

Ook tijdens de opnames worden de COVID-richtlijnen van ons ziekenhuis strikt nageleefd. Het productiehuis zet zo weinig mogelijk medewerkers in. Iedereen draagt een mondmasker en respecteert de regels over afstand houden en handhygiëne.

De titel van het programma is nog niet bekend, maar het zal acht afleveringen tellen en vanaf september wekelijks te zien zijn op VTM.