U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Uitwisselpunt voor wasgoed van opgenomen patiënten

20-3-2020

​Omdat u opnieuw onder voorwaarden patiënten kunt bezoeken op de kamer, is het uitwisselpunt voor wasgoed gesloten.


U kunt voor een opgenomen familielid of naaste propere was, tijdschriften, kranten en wenskaarten brengen. U kunt ook vuile was ophalen. Daarvoor meldt u zich aan Inkominfo+ (ingang 12 of ingang 50) aan, elke werkdag van 14 tot 16 uur.

Om de uitwisseling vlot te laten verlopen en zeker te zijn dat het juiste materiaal bij de juiste persoon terecht komt, vragen we u rekening te houden met onderstaande richtlijnen.

Voor de patiënt

  • Bespreek met een familielid – voor u de vuile was meegeeft met een verpleegkundige – wanneer hij of zij uw vuile was kan ophalen. De uitwisselpunten zijn elke weekdag geopend van 14 tot 16 uur (gesloten in het weekend en op officiële feestdagen).
  • Laat een verpleegkundige de dag voor de ophaling weten dat u vuile was wil meegeven. U krijgt dan een witte zak om de was in te stoppen.
  • Vraag aan de verpleegkundige aan welk uitwisselpunt de vuile was wordt afgeleverd: ingang 12 of ingang 50. Zo kunt u uw familielid of naaste laten weten of hij zich moet aanmelden aan Inkominfo+ ingang 12 of Inkominfo+ ingang 50.
  • Bezorg de witte zak met vuil wasgoed op de dag van de ophaling vóór 9 uur aan de verpleegkundige. Een medewerker van het uitwisselpunt komt die dan ophalen.

Voor de familie

  • Vraag aan uw familielid aan welk uitwisselpunt de vuile was wordt afgeleverd: ingang 12 of ingang 50. Beide uitwisselpunten zijn elke weekdag open van 14 tot 16 uur (gesloten in het weekend en op officiële feestdagen). Om wasgoed te brengen of op te halen, meldt u zich aan Inkominfo+ aan.
  • Stop de propere was en eventueel tijdschriften, kranten en wenskaarten in een doorzichtige gesloten zak. Ook verpakte voeding en kleine persoonlijke bezittingen zoals een laptop of gsm kunt u meegeven, maar stop die wel in een aparte doorzichtige zak.
  • U mag ook op de afdeling kleine spullen afleveren. Daarvoor moet u wel op voorhand contact opnemen met de verpleegkundigen. Beperk dit tot het noodzakelijke.
  • Volg de wegwijzers naar ingang 12 of ingang 50 en betreedt het gebouw via de hoofdingang. Ga niet binnen langs zijdeuren.
  • Vermeld als u proper wasgoed brengt de naam, het routenummer en het kamernummer van uw opgenomen familielid of naaste. Om wasgoed op te halen, vermeldt u de naam en de afdeling.