U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Steun UZ Gent en UGent in hun inspanningen tegen COVID-19

24-4-2020

Elke dag opnieuw zetten zorgverleners en onderzoekers van UZ Gent en UGent zich in tegen COVID-19. Dankzij uw financiële duwtjes in de rug kunnen ze blijven vechten.

Artsen, verpleegkundigen en paramedisch personeel brengen de warmste zorg, ook in bijzonder moeilijke omstandigheden. Wetenschappers werken zeven op zeven om het virus te ontrafelen, af te remmen en definitief klein te krijgen. 

Dat doen ze niet alleen. Ze mogen rekenen op de steun van hun ziekenhuis en hun universiteit, van bedrijven en van de burger. Draagt u hier graag toe bij? Hoe kunt u schenken en wat gebeurt er met uw gift? Deze mensen kunnen uw hulp gebruiken.

Het volledige team van het UZ Gent

Fonds Bashir AbdiOm initiatieven te financieren die zorgverleners mentaal en fysiek ondersteunen, richtte het UZ het Fonds Bashir Abdi op. De Gentse topatleet, Belgisch recordhouder op de marathon, schonk zijn naam aan het fonds, want 'zorgverleners lopen geen sprint, zij lopen een marathon.'

Voor vragen of advies op maat, neem contact op via schenken@uzgent.be

Een waaier aan UGent-mogelijkheden

UGent-onderzoekAan de UGent zijn tal van onderzoekers actief rond COVID-19, vanuit elk mogelijk onderzoeksveld. We bundelden het COVID-19 onderzoek aan de UGent in een handig overzicht. 

Doet u graag een gift om een van deze initiatieven te steunen? Dat kan op BE26 3900 9658 0329, met mededeling 'UGent COVID19'. Of doe een online gift. Uw gift zal ingezet worden waar de nood voor COVID-19-onderzoek het hoogst is.

Bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met het UGent Universiteitsfonds via universiteitsfonds@ugent.be.