U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Stadsbestuur sluit uitbreiding parkeercapaciteit niet langer uit

9-4-2019

Het UZ Gent kampt al jaren met een beperkte parkeercapaciteit. Op maandag 8 april trokken gedelegeerd bestuurder prof. dr. Eric Mortier en regeringscommissaris Yannick De Clercq naar het stadhuis van Gent om het mobiliteitsplan van het ziekenhuis toe te lichten. Ze werden ontvangen door burgemeester Matthias De Clercq en schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. De krachtlijnen van het plan werden ook al tijdens de vorige legislatuur voorgelegd aan de schepen.

Dat mobiliteitsplan kadert in de bouw van een nieuw ziekenhuis. Het UZ Gent ambieert om een verkeersluwe campus te realiseren en wil ook de verkeershinder voor de omgeving tot een minimum beperken. In afwachting is een overgangsperiode nodig. Het stadsbestuur is daarom bereid om een constructieve dialoog op te starten en sluit niet langer uit om de parkeercapaciteit tijdelijk uit te breiden.

De voorbije jaren heeft het UZ Gent al grote inspanningen geleverd om het autoverkeer op en rond te campus te verminderen. Zo stopt tram 4 sinds maart 2016 centraal op de campus. Verder werden er al meer dan 4.000 fietsstallingen geïnstalleerd en zijn dit jaar nog nieuwe fietsstallingen gepland.

Ook medewerkers worden gestimuleerd om alternatieven voor de auto te kiezen. Ze kunnen rekenen op een fietsvergoeding en wie met het openbaar vervoer komt, krijgt zijn abonnement voor De Lijn of de NMBS volledig terugbetaald. Ook het systeem van thuiswerk werd geïntroduceerd, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om vooral op drukke dagen thuis te werken.