U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Spoed 24/7 filmt in het UZ Gent

9-10-2018

Goed nieuws voor de fans van Spoed 24/7: op 29 oktober beginnen de opnames voor het vijfde seizoen. De vorige seizoenen kampeerden de tv-makers in het UZ Leuven. Deze keer trekken ze naar de Spoedgevallendienst van het UZ Gent, op zoek naar de kleine en grote verhalen van patiënten.

Realistisch en sereen

Spoed 24/7 zal de verhalen van patiënten op een realistische en serene manier in beeld brengen. ‘Zo kunnen de kijkers zien welke uitgebreide en gespecialiseerde zorg patiënten en hun familie bij ons krijgen’, licht diensthoofd Spoedgevallendienst prof. dr. Peter De Paepe toe. ‘We willen daarbij vooral het belang van warme zorg overbrengen.’

Respect voor privacy

Tijdens de opnames wordt streng toegekeken op de privacy van patiënten, bezoekers en medewerkers. Alleen wie een schriftelijke toestemming geeft, zal gefilmd worden. En wie in de finale montage voorkomt, krijgt een persoonlijke uitnodiging om de beelden te bekijken voor ze op tv komen.

Tijdens de opnames is er op de Spoedgevallendienst ook altijd iemand van het productiehuis aanwezig voor meer informatie.

Op Eén

Spoed 24/7 is een productie van 100.000Volts.TV, het productiehuis dat ook de reeks Kinderziekenhuis 24/7 maakte in het UZ Gent. Het programma wordt eind 2019 of begin 2020 uitgezonden op Eén.