U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Prof. dr. Frank Vermassen nieuwe hoofdarts

28-8-2019

Prof. dr. Frank Vermassen is vanaf 1 september de nieuwe hoofdarts van het UZ Gent. Hij volgt prof. dr. Renaat Peleman op.

Als hoofdarts wil prof. Vermassen de nadruk leggen op innovatie en het leveren van kwaliteitsvolle zorg in een universitair ziekenhuis met een menselijk gelaat. 'We staan voor grote uitdagingen om met beperkte financiële middelen hooggespecialiseerde zorg te bieden en te ontwikkelen. We moeten daarbij het welzijn van de patiënten én de medewerkers vooropstellen. Mijn ervaring leert dat we daarin door samenwerking en dialoog, zowel intern als extern, kunnen en zullen slagen.'

Gedelegeerd bestuurder prof. dr. Eric Mortier werkte eerder nauw samen met prof. Vermassen in het operatiecomplex. Hij reageert verheugd op de aanstelling: 'Ik kijk ernaar uit om ook binnen het Directiecomité goed samen te werken. Prof. Vermassen combineert zijn medische topexpertise met sterk academisch werk. Dankzij zijn rijke ervaring weet hij wat leeft in de medische wereld. Als hoofdarts zal hij zeker bijdragen aan de juiste strategische beslissingen in een sterk veranderd zorglandschap.'

Korte bio

Prof. dr. Frank Vermassen studeerde in 1984 af als arts aan de Universiteit Gent en specialiseerde zich in algemene, thoracale en cardiovasculaire heelkunde.

In 1991 startte prof. Vermassen zijn loopbaan in het UZ Gent als staflid op de dienst Thoracale en vasculaire heelkunde. In 2001 werd hij diensthoofd , en in 2011 voorzitter van de sector Metabole en cardiovasculaire aandoeningen.

Prof. Vermassen werd in 2004 benoemd tot hoogleraar aan de UGent. Hij is auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en werkte mee aan meer dan 60 studies (fase 1 tot 4) in het veld van thoracale heelkunde, vaatziekten, medische en chirurgische behandeling van perifeer arterieel vaatlijden en de evaluatie van nieuwe materialen en technieken bij vasculaire heelkunde.