U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Neonatale intensieve zorg opent nieuwe ouderlounge

16-11-2018

Ouders van baby’s op Neonatale intensieve zorg brengen vaak lange dagen in het ziekenhuis door. Voortaan kunnen ze op adem komen in een gloednieuwe ouderlounge. De vzw Dappere B-engeltjes zorgde voor de inrichting. Op 16 november 2018 werd de lounche feestelijk ingehuldigd.

Ouderlounge

Welkome afwisseling

De ouderlounge is ingericht met zithoeken, een keukentje, een grote eettafel en een kolfhoekje. Ouders kunnen er even uitrusten, eten, kolven en in contact komen met andere ouders. Een welkome afwisseling, want ze nemen samen met de verpleegkundigen een groot deel van de zorg op zich en brengen heel wat tijd op de afdeling door.

Jaarlijks 600 patiëntjes

De dienst Neonatale intensieve zorg vangt jaarlijks ongeveer 600 te vroeg geboren baby’s en zieke pasgeborenen op. Dagelijks verblijven er gemiddeld 32 patiëntjes. Meer dan de helft wordt voor of na de geboorte doorverwezen vanuit een algemeen ziekenhuis.

Dappere B-engeltjes

De vzw Dappere B-engeltjes is een initiatief van de artsen en verpleegkundigen van de dienst Neonatale intensieve zorg. De vzw financiert projecten die niet onder de gewone ziekenhuisfinanciering vallen, zoals terugkommomenten voor ouders en kinderen. Ze biedt ook spelmateriaal voor broers en zussen, prematurenkledij en troostkoffers voor ouders van overleden kindjes aan.

Ouderlounge Ouderlounge