U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Nieuwe afleveringen van Kinderziekenhuis 24/7

4-12-2020

Op maandag 7 december start het tweede seizoen van Kinderziekenhuis 24/7. Opnieuw speelt de Eén-serie zich af in het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth.

Deze reeks volgt het wel en wee van 22 patiëntjes en hun familie. En biedt een unieke inkijk in de uitgebreide zorg op de ziekenhuisvloer. 'De samenwerking tussen de verschillende zorgverleners komt mooi in beeld', zegt Prof. Van daele. 'Er is dit keer ook meer aandacht voor zeldzame ziektes.'

Spanning, hoop en vreugde

Maar de persoonlijke verhalen van de patiënten staan centraal. Ze laten vast niemand onberoerd, ook nu weer speelden de kinderen en hun gezin zelf reporter. Met hun eigen camera nemen ze de kijker mee in hun belevingswereld.

Dat levert beklijvende televisie op. Vol spannende momenten, vreugde en hoop op genezing. Met de medewerkers van het Kinderziekenhuis als rots in de branding.

Eerlijke kijk

Ook zij zijn blij met de nieuwe afleveringen. Prof. Van daele: 'Het programma brengt een eerlijke kijk. Je voelt goed hoe ingrijpend de ernstige aandoeningen zijn voor de kinderen en hun familie. En hoe wij proberen er zo goed mogelijk voor hen te zijn. Het is een prachtig vervolg geworden.'

Goed om te weten: alle opnames werden gemaakt in 2019, voor de coronapandemie losbarstte.

Bedankt aan de programmamakers en – vooral - aan alle patiënten, familieleden en zorgverleners die meewerkten.

Praktisch

Kinderziekenhuis 24/7