U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Kinderziekenhuis 24/7 start opnames tweede seizoen

17-4-2019

De komende maanden volgt het tv-programma Kinderziekenhuis 24/7 opnieuw het wel en wee van de patiëntjes in het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

De opnames starten op 23 april en duren ongeveer 8 weken. In de loop van 2020 zult u het resultaat op Eén kunnen bekijken.

Grote en kleine verhalen

Het programma zal, net zoals tijdens het eerste seizoen, grote en kleine verhalen brengen van de patiënten. Ook nu is het de bedoeling om de patiëntenverhalen op een realistische en serene manier in beeld te brengen. De kinderen krijgen opnieuw de kans om met een kleine camera zichzelf en hun omgeving te filmen. Zo kunnen ze zelf mee hun verhaal vertellen.

Mooie ervaring

'Het eerste seizoen van Kinderziekenhuis 24/7 was een heel mooie ervaring', zegt prof. dr. Sabine Van daele, diensthoofd van het kinderziekenhuis. 'De filmopnames stonden onze zorg niet in de weg, integendeel. De patiëntjes vonden het leuk om zelf te filmen en ook voor de ouders bracht het afleiding. De reacties tijdens de uitzendingen waren heel positief. Onze patiëntjes, families en medewerkers hebben veel steun gekregen van de kijkers.'

'We willen dit seizoen graag opnieuw tonen welke uitgebreide zorg onze patiëntjes krijgen en hoe uiteenlopend ons werk is. De verhalen in het kinderziekenhuis kunnen aangrijpend zijn en soms is het even slikken, maar tegelijk is werken met kinderen vaak zo ontwapenend en mooi.'Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth

Privacy

De privacy van de patiënten blijft gegarandeerd tijdens de opnames. Er worden geen beelden opgenomen voordat de patiënten en hun ouders of vertegenwoordigers de toestemming hebben gegeven aan het productiehuis 100.000Volts.TV.

Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth

Elk jaar verblijven gemiddeld 3.000 kinderen voor minstens één nacht in het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Er vinden gemiddeld zo'n 8.500 dagopnames en meer dan 40.000 raadplegingen plaats.

Vragen?

Wie vragen heeft over de opnames, kan terecht bij de dienst Communicatie en evenementen van het UZ Gent: