U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Jaaroverzicht: de 20 van 2020

9-7-2021

De 20 van 2020

2020 stelde het UZ Gent op de proef. Overspoeld door de COVID-storm, gaf elke medewerker van het ziekenhuis het beste van zichzelf. Er zijn bergen verzet door de vele zorgverleners, onderzoekers en door alle ondersteunende diensten. Slimme koppen – stevig aan het roer – maakten dat mee mogelijk.

We blikken terug op een ongewoon jaar met verhalen vanop de werkvloer. Verhalen uit een jaar waarin een enorme veerkracht, solidariteit en flexibiliteit het haalden van angst, leed, frustratie en vermoeidheid. COVID-19 ontwricht, maar de fundamenten van het UZ Gent staan sterker dan ooit.

Lees onze verhalen uit een bewogen jaar

2020 was ook

In volle pandemietijd bleef het ziekenhuis inzetten op innovatie en hoogkwalitatieve, warme zorg. Ook op beleidsvlak werden grote stappen gezet: een masterplan gaf vorm aan ons ziekenhuis van de toekomst. We lichten enkele belangrijke hoogtepunten en realisaties uit.

Over ons

In 2020 illustreerde het UZ Gent wat wendbaarheid, digitale versnelling en werknemersbetrokkenheid écht betekenen. Het ziekenhuis werd daarvoor bekroond met de 2020 Corporate HR Award Organizational Effectiveness, een award die vernieuwend personeelsbeleid looft. Ook heel wat UZ-experten vielen in 2020 in de prijzen.