U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Bekijk uw medische gegevens via CoZo op uw smartphone

20-2-2018

Met de CoZo-app kunt u voortaan uw medisch dossier raadplegen op uw smartphone of tablet. CoZo staat voor Collaboratief Zorgplatform. Het geeft u op een veilige manier toegang tot onder meer uw afspraken in het ziekenhuis, onderzoeksresultaten en behandeltrajecten. Via CoZo kunt u ook contact opnemen met het behandelteam en uw consultatie of ziekenhuisopname voorbereiden.

Dagelijks werkinstrument

Ook artsen kunnen via CoZo de dossiers van hun patiënten raadplegen. ‘Maandelijks worden 400.000 resultaten opgevraagd’, stelt dr. Tom Fiers, coördinator binnen CoZo. ‘Voor duizenden artsen en huisartsen is CoZo een dagelijks werkinstrument.’

Met de nieuwe app is CoZo het eerste platform in België waarop patiënten, zorgverleners en zorginstellingen ook mobiel medische gegevens en informatie kunnen uitwisselen. ‘Mobiel werken en surfen, worden de norm. Patiënten en zorgverleners zijn vaak onderweg, dankzij onze app kunnen ze ook dan dossiers inkijken’, aldus Christiaan Polet, CIO van het UZ Gent en gedelegeerd bestuurder van vzw CoZo Vlaanderen.

Eenvoudig maar veilig

Een eenvoudige, maar veilige registratie- en inlogprocedure was een topprioriteit bij de ontwikkeling. ‘Je kan de CoZo-app vergelijken met de app van een bank’, legt Christiaan Polet uit. ‘Hij is makkelijk toegankelijk, maar streng beveiligd.’

De app is via de Google en Apple Store beschikbaar (zoek op CoZo Vlaanderen). Als u de app installeert, zult u om veiligheidsredenen enkele extra stappen moeten zetten. Bij elke stap krijgt u de nodige uitleg.

Over CoZo

CoZo is een overkoepelende organisatie die een snelle toegang geeft tot de databases van meer dan 110 instellingen en databronnen zoals ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, laboratoria, radiologiepraktijken en regionale kluizen Vitalink, BruSafe en Intermed. Daarmee is het het grootste platform binnen eHealth, het overheidsnetwerk dat alle actoren in de gezondheidszorg stimuleert om gegevens te delen.

CoZo ontstond als een initiatief van enkele ziekenhuizen en wordt ontwikkeld en gehost door het UZ Gent.