U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Cliniclowns België blaast 25 kaarsjes uit

31-1-2019

Al 25 jaar fleuren cliniclowns de dag op van kinderen in het ziekenhuis. Om hun verjaardag te vieren, maken de clowns op 31 januari niet alleen de kinderen blij. Ze verwelkomen iedereen die het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth bezoekt en geven een leuk aandenken mee. Ook in vijf andere ziekenhuizen kunnen alle bezoekers met de olijkerds kennismaken.

Jaarlijks bij 22.000 kinderen

Aanvankelijk reageerden artsen terughoudend om humor te brengen op plaatsen waar zieke kinderen verblijven. Maar de bezoekjes van de cliniclowns sloegen meteen aan.

Ondertussen gaan ze jaarlijks langs bij 22.000 kinderen in revalidatieziekenhuizen, respijthuizen, psychiatrische ziekenhuizen, brandwondencentra en zorginstellingen voor kinderen met een beperking. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, werken de clowns ook met webcams en bezoeken ze op aanvraag heel zieke kinderen thuis.

Op maat van het kind

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. De cliniclowns zorgen voor verstrooiing op maat van het kind en de omgeving via humor, spel, verbeelding en creativiteit.

In het UZ Gent bezoeken de cliniclowns wekelijks verschillende UZ-afdelingen waar kinderen opgenomen zijn: het kinderziekenhuis, de afdeling Intensieve zorg Kindergeneeskunde, het Brandwondencentrum, het Kinderrevalidatiecentrum enzovoort.

Cliniclowns