U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Zorgverleners en ziekenhuizen krijgen toegang tot patiëntendossiers Wit-Gele Kruis via CoZo

15-5-2017

Het Wit-Gele Kruis en het Collaboratief Zorgplatform Vlaanderen (CoZo) werken samen om ziekenhuizen en zorgverstrekkers toegang te geven tot patiëntendossiers van het Wit-Gele Kruis. Door gegevens te delen tussen de thuiszorgorganisatie en ziekenhuizen zoals het UZ Gent, moet  de zorg voor, tijdens en na een ziekenhuisopname of consultatie verbeteren.

Koppeling tussen mijnWGK en CoZo

Eind 2016 lanceerde het Wit-Gele Kruis het online mijnWGK-platform, dat inzage geeft in de elektronische verpleegdossiers van het Wit-Gele Kruis. CoZo bestaat al langer en is een portaal dat zorgverleners toegang geeft tot medische gegevens van hun patiënten, ook als die op de servers van verschillende instellingen en zorgverleners staan. Momenteel zijn in totaal al 110 instellingen – waaronder het UZ Gent – aangesloten en maken een paar duizend artsen gebruik van CoZo. Patiënten geven uitdrukkelijk toestemming om hun gegevens via CoZo te delen.

Door mijnWGK en CoZo nu aan elkaar te koppelen, zullen zorgverstrekkers met één druk op de knop kunnen meekijken in patiëntendossiers en overzichten van de thuiszorg kunnen raadplegen, samen met alle andere binnen eHealth gedeelde medische data.

Meer info is te lezen in een persbericht van CoZo en het Wit-Gele Kruis.