U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Week van het Hart gewijd aan hart- en vaatziekten bij vrouwen

18-9-2015

Van 21 t.e.m. 27 september loopt de 36ste editie van de Week van het Hart. Die brengt cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen onder de aandacht en dat is nodig. Hart- en vaatziekten zijn immers de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in België, met kanker op de tweede plaats. Bij mannen is dat net andersom. Jaarlijks sterven in ons land 17.000 vrouwen aan een cardiovasculaire aandoening, tegenover 14.000 mannen.  In Europa sterven meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan aan borstkanker.

Toch hinkt de cardiovasculaire preventie voor vrouwen nog steeds achterop. Met deze campagne wil de Belgische Cardiologische Liga vrouwen beter informeren over hun cardiovasculaire risicofactoren en de noodzaak om ze in een vroeg stadium op te sporen. 'Symptomen van acute cardiale ziektes worden bij vrouwen niet altijd herkend', zegt dr. Sofie Gevaert (Hartcentrum UZ Gent) in UZ Letters. 'En de bewustwording voor cardiale ziekten bij vrouwen en artsen kan beter.'

Infostand in K12

Bezoek op donderdag 24 september  de infostand van het Hartcentrum in de centrale hal van K12. U krijgt er onder meer advies over preventiemaatregelen voor hart- en vaatziekten.