U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Week van de diëtist: kom meer te weten over vetten

5-3-2015

​Van 9 t.e.m. 15 maart onderstrepen de diëtisten van het UZ Gent het belang van gezonde voeding tijdens de Week van de Diëtist. Vetten zijn dit jaar het centrale thema.

Infostand

Hebben we vetten nodig? Wat is het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten? En hoe lees je het etiket op smeer- en bereidingsvetten? Het antwoord op die en andere vragen krijg je aan de infostand van de UZ Gent-diëtisten. Je kan er ook terecht voor een gratis lichaamsanalyse.
Praktisch: dinsdag 10 maart, gelijkvloers K12, van 9u tot 15.30u.  

Lekkere en gezonde broodjes in de foodshops

Wie er honger van krijgt, kan in de foodshops van het UZ Gent terecht voor een lekker en gezond broodje: een volkorenbroodje met zalm, ui en rucola of een volkoren driehoek met mozarella, olijventapenade en tomaat.

Weet-wat-je-eetactie in het restaurant

In het bedrijfsrestaurant word je uitgedaagd om voedingsmythes te doorprikken met een weet-wat-je-eetactie. Is de vegetarische schotel caloriearmer of hartvriendelijker dan de dagschotel of de alternatieve schotel? Doorprik een aantal illusies en maak een gefundeerde lunchkeuze.

Kooksessies in het Kinderziekenhuis

Diëtiste Femke Maes bereidt samen met de patiëntjes van de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie (5K12D) een lekkere hap die is afgestemd op hun specifieke noden. 

Infofolder

Wil je meer weten over vetten? Raadpleeg de infofolder. Deze folder wordt uitgedeeld op de infostand. En alle gehospitaliseerde patiënten krijgen een exemplaar via de maaltijdbedeling.

Meer weten?

Centrum voor Gezonde Voeding en Diëtiek
infodieet@uzgent.be
Tel. 09 332 49 32