U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Website UZ Gent krijgt AnySurfer-label voor toegankelijkheid

27-2-2015

Op de website van het UZ Gent prijkt sinds kort het AnySurfer-kwaliteitslabel. Dat betekent dat de website na een grondige doorlichting toegankelijk is bevonden voor personen met een handicap. Dat geldt niet enkel voor personen met een visuele beperking, ook bv. mensen met een motorische handicap en epileptiepatiënten kunnen vlot een AnySurfer-site bezoeken.

Door de website voor iedereen toegankelijk te maken, wil het UZ Gent alle bezoekers gelijke mogelijkheden geven op het web en de digitale kloof helpen te verkleinen.
logo_AS_square.jpg Projectmanager Eline Verdyck, departement ICT: "Het was geen makkelijk traject, maar als Vlaamse openbare instelling vonden  we het heel belangrijk dat iedereen vlot alle info op onze website kan raadplegen. Dat vraagt dat je in het beheer van de site rekening houdt met de technische, grafische en inhoudelijke richtlijnen van AnySurfer. Ook als je snel content online moet plaatsen of actualiseren, mag je ze niet uit het oog verliezen. Dat is soms een moeilijke oefening waar maar weinigen in slagen. We zijn dan ook trots op onze inspanningen en zullen die blijven doen om het AnySurfer-label te kunnen behouden. Het label heeft trouwens wel meer voordelen: toegankelijke sites scoren beter in de resultaten van zoekmachines en hebben meer bezoekers. Ze zijn over het algemeen beter geschikt voor smartphones en tablets en je kunt ze in elke webbrowser bekijken."


Probleem melden?

Merkt u dat bepaalde content toch niet toegankelijk is of ondervindt u problemen bij het surfen op onze website? Laat het ons weten via communicatie@uzgent.be.