U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Vlaamse regering keurt integratie van UZ Gent in UGent goed

4-9-2015

De Vlaamse regering keurde vandaag een conceptnota goed voor de integratie van het Universitair Ziekenhuis Gent in de Universiteit Gent. Daarmee wordt het ziekenhuis vanaf 1 januari 2017 een onderdeel van de UGent.
Het UZ Gent werd in 1987 afgesplitst van de toenmalige Rijksuniversiteit Gent en is sindsdien een overheidsinstelling onder voogdij van de minister van Onderwijs.

Nauwere samenwerking

De UGent ziet hierin heel wat boeiende uitdagingen. Anne De Paepe, rector UGent en voorzitter van de Raad van Bestuur van het UZGent: “Deze integratie biedt heel wat opportuniteiten voor de universiteit en het ziekenhuis, onder meer door een nauwere samenwerking op het vlak van onderzoek en klinische dienstverlening, en door een doorgedreven gedeeld gebruik van de campus. De Universiteit Gent zal dan ook alle mogelijke inspanningen leveren om deze overgang goed voor te bereiden.”

Met het oog op de toekomst

Prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder UZ Gent: “Het UZ Gent is tevreden met deze eerste stap richting een meer duurzame toekomst. De samenwerking met de UGent maakt nu al intrinsiek deel uit van het DNA van het UZ Gent. Samen kunnen we ons voluit inzetten voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en uitstekende en innovatieve patiëntenzorg.”

Een taskforce met vertegenwoordigers van alle betrokken partijen zal de minister bijstaan bij de verdere uitwerking van de bepalingen in de goedgekeurde conceptnota 'Autonomisering UZ Gent door re-integratie in de Universiteit Gent’.