U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Veiling van beeld en optreden Joost Zweegers ten voordele van het Kinderhartfonds - 28 juni 2016

7-6-2016

Het Kinderhartfonds veilt op dinsdag 28 juni 2016 in het UZ Gent een bronzen beeldje ten voordele van patiëntjes met een aangeboren hartafwijking. Joost Zweegers, zanger van de groep Novastar, geeft er ook een kort optreden.

BeeldBronzen beeld

StudioSinth ontwierp het beeldje in 3D-print en goot het in brons. Het beeldje is momenteel te zien in de draaideur op het gelijkvloers van K12 (ingang 12).

Kinderhartfonds

Het Kinderhartfonds is een vereniging die kinderen met een aangeboren hartafwijking ondersteunt, zowel op medisch-psychologisch, sociaal als wetenschappelijk vlak.

Aangeboren hartwijkingen komen voor bij 8 op de 1000 pasgeborenen. Gelukkig zijn het vaak kleine afwijkingen die kunnen worden verholpen met een klassieke behandeling. Daarnaast zijn er ook kinderen met een ernstige of complexe afwijking die een of meerdere operaties nodig hebben. De overleving van die patiëntjes is de laatste decennia wel drastisch verbeterd, maar de kinderen dragen de gevolgen van hun aangeboren afwijking wel de rest van hun leven mee. De diagnose heeft - ondanks de therapeutische mogelijkheden - een grote impact op het leven van de patiënt en het functioneren van het hele gezin. Extra ondersteuning van het kind en de familie is daarom onontbeerlijk.

Programma

19.30 uur: Ontvangst met receptie
Literair intermezzo door Guido Lauwaert
Een optreden van Joost Zweegers (Novastar)
Veiling in samenwerking met StudioSinth, onder begeleiding van veilingmeester Kris Coenegrachts 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 28 juni 2016, om 19.30 uur
Waar: Cateringgebouw UZ Gent (ingang 8)
Iedereen is welkom, maar inschrijven is wel verplicht.  
De toegang is gratis.

Inschrijven

Inschrijven kan online. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt.