U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

UZ-diëtisten promoten gezonde voeding bij kinderen en jongeren

20-3-2017

Informatie over gezonde voeding in de media of op het internet is vaak verwarrend of tegenstrijdig. Op 21 maart, tijdens de week van de diëtist, komen de UZ-diëtisten naar buiten om de fabels te doorprikken met betrouwbaar advies. De focus ligt dit jaar op het belang van gezonde voeding en bewegen bij kinderen, jongeren en adolescenten.

Infostand in het Kinderziekenhuis

Hoe doorprik je klinkklare onzin? Hoe lees je het etiket op een levensmiddel? Aan de infostand van de UZ-diëtisten in het Kinderziekenhuis krijgt u tussen 9 en 15.30 uur een antwoord op al uw vragen over gezonde voeding. Wie zijn voedingskennis wil testen, kan het opnemen tegen een spelcomputer die zich baseert op de richtlijnen van de voedingsdriehoek. Voor jonge patiënten en bezoekers is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen.

De proefkampioen

De proefkampioen is een educatief spel dat kinderen van 3 tot 8 jaar meeneemt op een reis door de wereld van de zintuigen. De kinderen maken op een speelse manier kennis met de 4 basissmaken: zuur, zout, zoet en bitter. Hierdoor leren ze nieuwe smaken ontdekken en gezonder en gevarieerd eten. Alle kinderen welkom in speelruimte deLIEving (ingang 10, route 1006) om mee te doen!

Meer weten?

Centrum voor Gezonde voeding en diëtiek
infodieet@uzgent.be
Tel. 09 332 21 71