U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Ook het UZ Gent steunt De Warmste Week

15-12-2016

Het UZ Gent zet graag mee de schouders onder De Warmste Week van Studio Brussel. In het ziekenhuis zijn daarvoor verschillende acties op touw gezet. Draagt u graag een steentje bij? Neem dan gerust deel aan een van onderstaande initiatieven:

Vlammetje van De Warmste Week

​Sneeuwpopjes voor Fonds Emilie Leus

In de inkomhal van ingang 12 worden sneeuwpopjes verkocht ten voordele van het Fonds Emilie Leus. Kleine sneeuwpopjes kosten 4 euro, grote 7 euro.

Het Fonds Emilie Leus bindt de strijd aan tegen rijden onder invloed en zet in op preventie en sensibilisering over verkeersveiligheid. Het fonds steunt ook jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking.

​Wanneer?

Vrijdag 16 december van 8 tot 16 uur

Waar?

Inkomhal ingang 12

Vlammetje van De Warmste Week

Koekjes en gebak voor Kom op tegen Kanker

De dienst Radiotherapie verkoopt koekjes en gebak ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Wanneer?

Tot 20 december 2016, van 7.30 tot 17.30 uur

Waar?

Radiotherapiepark, ingang 88

Vlammetje van De Warmste Week

De Madonna Challenge voor Mobile School

In het UZ loopt een ludieke actie waarbij medewerkers zoveel mogelijk mariabeeldjes (guimauves) in de mond proberen te stoppen. Elke deelnemer betaalt 4 euro. De opbrengst gaat naar de Mobile School, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen.

Ook Eva De Roo van Studio Brussel ging de uitdaging aan.

Wanneer?

De actie loopt nog tot vrijdag 16 december 2016

Vlammetje van De Warmste Week

Ontbijt voor Fonds Kadee

De artsen-specialisten in opleiding van het kinderziekenhuis serveren UZ-medewerkers een lekker ontbijt ten voordele van het Fonds Kadee.

Het Fonds Kadee ondersteunt chronisch zieke kinderen in het kinderziekenhuis, o.a. door activiteiten te organiseren en door te proberen om het ziekenhuisverblijf van de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.

​Wanneer?

Vrijdag 23 december, van 7.30 tot 9.30 uur

Vlammetjes van de Warmste Week

Verse soep en hotdogs voor vzw Piekernie

In de inkomhal van het Revalidatiecentrum zijn verse soep en hotdogs te koop ten voordele van vzw Piekernie, een vereniging voor personen met een dwarslaesie. Piekernie behartigt hun belangen en zet zich in om hun integratie in de samenleving te verbeteren.

​Wanneer?

Van maandag 19 december t.e.m. donderdag 22 december, tussen 12 en 13 uur

Waar?

Revalidatiecentrum, ingang 40

Vlammetje van De Warmste Week

​Buttons en sleutelhangers voor vzw Dappere B-Engeltjes

De dienst Neonatale intensieve zorg verkoopt buttons en sleutelhangers ten voordele van de vzw Dappere B-Engeltjes. De vzw financiert projecten ter ondersteuning van de zorg voor de allerkleinsten, zoals materiaal voor de afdeling, een terugkommoment voor ouders van overleden kinderen, specifieke prematurenkledij om op de afdeling te gebruiken, (spel)materiaal voor broers en zussen van patiënten, enzovoort. Daarnaast steunt de vzw ouders die het financieel moeilijk hebben bij de zorg voor hun kind(eren).

​Wanneer?

Dinsdag 20 december van 8 tot 18 uur

Waar?

Inkomhal ingang 50 en ingang 12

Vlammetjes van de Warmste Week

Pannenkoeken en warme chocomelk voor Unicef België

De studentenraad van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen verkoopt pannenkoeken en warme chocolademelk. Het ingezamelde geld gaat naar UNICEF België.

Wanneer?

Woensdag 23 november en donderdag 24 november, van 12 tot 18 uur

Waar?

Ingang 45