U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

UZ Gent neemt deel aan VRT-programma Kinderziekenhuis 24/7

29-3-2017

Binnenkort geeft het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent een unieke inkijk in zijn werking. De komende maanden vinden in het UZ Gent opnames plaats voor een eerste reeks van een nieuw VRT-programma, Kinderziekenhuis 24/7.

Grote en kleine verhalen

Het programma zal grote en kleine verhalen brengen van patiënten van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth. Kinderziekenhuis 24/7 volgt het format van Spoed 24/7, dat eerder op Eén te zien was. Ook nu is het de bedoeling om de patiëntenverhalen op een realistische en serene manier in beeld te brengen.
Bijzonder aan deze opnames is dat de kinderen ook de kans zullen krijgen om met een kleine camera zichzelf en hun omgeving te filmen. Zo kunnen ze zelf mee hun verhaal vertellen.

Mooie kans

"We kijken ernaar uit om onze verhalen te delen met de kijkers", zegt prof. dr. Sabine Van daele, diensthoofd van het Kinderziekenhuis. "Het programma biedt ons de kans om te tonen welke uitgebreide zorg onze patiëntjes krijgen, en hoe uiteenlopend dit werk is. De verhalen in het Kinderziekenhuis kunnen aangrijpend zijn en soms is het even slikken, maar tegelijk is werken met kinderen vaak zo ontwapenend en mooi. We vertrouwen erop dat de makers vanuit hun ervaring onze kleine en grote verhalen met veel respect in beeld brengen en kijken uit naar een vlotte samenwerking."

Privacy

De privacy van de patiënten blijft gegarandeerd tijdens de opnames. Er worden geen beelden opgenomen voordat patiënten en/of ouders of vertegenwoordigers de toestemming hebben gegeven aan het productiehuis.

Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth

Elk jaar verblijven gemiddeld 3.000 kinderen voor minstens één nacht in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent en vinden er gemiddeld zo'n 8.500 dagopnames en meer dan 40.000 raadplegingen plaats. Het Kinderziekenhuis verhuisde in 2011 naar een gloednieuw gebouw.

De opnames zijn gepland vanaf 2 mei en lopen ongeveer 8 weken. Kinderziekenhuis 24/7 zal in de loop van 2018 op Eén te zien zijn.

Vragen?

Wie vragen heeft over de opnames, kan terecht bij de persverantwoordelijke van het UZ Gent.

Annelies Van Brussel
annelies.vanbrussel@uzgent.be
Tel. 09 332 69 02