U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Teddy Bear Hospital: met je knuffel naar de dokter

20-2-2017

Van maandag 20 t.e.m. vrijdag 24 februari strijkt het Teddy Bear Hospital opnieuw neer in het UZ Gent. Kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar kunnen er hun zieke of gewonde knuffelbeer laten verzorgen door studenten geneeskunde. Zo maken de kinderen op een positieve manier kennis met artsen en het ziekenhuis.

Teddyberendokters

UGent-studenten geneeskunde ontvangen de hele week klasgroepen van over heel Vlaanderen. De teddyberendokters zijn goed uitgerust: om de knuffels weer beter te maken, hebben ze een arsenaal aan verbanden, infusen, beademingsmaskers, stethoscopen en geneesmiddelen ter beschikking. Allemaal medisch materiaal dat niet meer geschikt is voor de zorgverlening bij mensen, maar bij knuffels wel nog wonderen verricht. En nadat de nodige zorg is verstrekt, kunnen de kinderen nog een kijkje nemen in een ambulance van Rode Kruis Vlaanderen.

Angst wegnemen

Het Teddy Bear Hospital is op touw gezet door de Belgian Medical Students' Association Gent (BeMSA Gent). Met het initiatief willen de studenten geneeskunde bij jonge kinderen de angst wegnemen voor artsen en ziekenhuizen. Het project is ook leerrijk voor de studenten zelf: zij scherpen hun communicatievaardigheden aan en verbeteren hun interactie met kinderen.